Egyszerű, de finom zöldséges bab :)
Hozzávalók
( 2 személy részére): 2 sárgarépa, 1 édeskömény gumó, 1
hagyma, 6 evőkanál paradicsompüré, só, bors, 5 evőkanál olaj,
1 fehérbab konzerv (23 dkg leszűrve), az édeskömény zöldje.
Elkészítése: A meghámozott és apró kockákra vágott sárgarépát, a szintén kockákra szeletelt édeskömény gumót sózzuk, összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. A finomra aprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a már megsütött zöldséget, a leszűrt fehérbabot, a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, kb 7 – 8 percig együtt főzzük, végük hozzáadjuk az édeskömény finomra aprított zöldjét.
Megjegyzés: Pirítós kenyérrel tálaljuk.
Elkészítése: A meghámozott és apró kockákra vágott sárgarépát, a szintén kockákra szeletelt édeskömény gumót sózzuk, összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. A finomra aprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a már megsütött zöldséget, a leszűrt fehérbabot, a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, kb 7 – 8 percig együtt főzzük, végük hozzáadjuk az édeskömény finomra aprított zöldjét.
Megjegyzés: Pirítós kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése