2024. március 10., vasárnap

Spenótos palacsinta

 Tavasziasan :)

Hozzávalók ( kb. 10 -12 palacsintához): 12 dkg spenót, 1 tojás, 10 evőkanál liszt, csipet só, 2 - 3 dl tej, csorrintásnyi olaj, annyi ásványvíz, hogy híg, szinte tejszín sűrűségű tészta legyen. A töltelékhez: 12 dkg krémsajt, kis csokor kapor, 1 piros paprika, pici só.

Elkészítése: A spenótot éppen csak felfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd botmixer segítségével pürésítjük. 

A tojást a sóval és a spenótpürével simára kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és a tejet, csomómentesre kavarjuk, majd apránként hozzáadjuk a tejet és az ásványvizet. Végül hozzáöntjük az olajat. A palacsintasütőbe pici olajat felforrósítunk, belecsurgatunk kb. egy kisebb merítőkanálnyi tésztát, és a palacsintasütőt körbeforgatva elterítjük benne. Amikor a palacsinta széle már elvált a sütőtől akkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Ha teflonos palacsintasütőt használunk a következőknél már nem szükséges olajazni.

A töltelékhez:A krémsajtot simára kavarjuk a sóval és a finomra aprított kaporral. A paprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk. A palacsintákat megkenjük a krémsajttal, rászórjuk a paprikát, feltekerjük. Langyosan vagy hidegen is tálalható.

Nincsenek megjegyzések: