2020. június 10., szerda

Vegyes karfiol és brokkoli leves

Egy finom kis leveske :) Imádtuk :)


Hozzávalók ( 4 - 5 személy részére): 1 kisebb brokkoli, 1 karfiol, 4 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 3 krumpli, 2 cikk fokhagyma, 1 hagyma, 10 dkg rizs, 10 dkg parmezán, 2 dl tejföl, petrezselyemzöld, kevés olaj, só, bors.
Elkészítése: A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük. A finomra aprított hagymát, fokhagymát, a kockára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a krumplit, 5 - 6 percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk a rizst, a karfiolt, a brokkolit, ha szükséges még fűszerezzük, együtt készre főzzük. A tejfölt hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, majd beleszórjuk a reszelt parmezánt is, újraforraljuk, finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

1 megjegyzés:

Verus írta...

Ezt én is nagyon szeretem!🙂