2020. június 17., szerda

Zabpelyhes, banános, erdei gyümölcsös palacsinta

Egészséges, mutatós, finom :)


Hozzávalók (kb 15 palacsintához):  30 dkg  zabpehelyliszt, 3 tojás, 2 dl natúr joghurt, 1 dl tej, 3 banán,  10 dkg vegyes erdei gyümölcs, 2 teáskanál sütőpor, pici só, kevés olívolaj.
Elkészítése:  A banánt felkarikázzuk, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a tojást, a joghurtot, a tejet, az erdei gyümölcsöt, a sütőport, a sót, botmixer segítségével pürésítjük, palacsintatészta állagú kell legyen, ha szükséges még kevés ásványvízzel higítjuk. Egy serpenyőt kikenünk az olajjal, felforrósítjuk, megsütjük a palacsintákat benne.

Megjegyzés: Mézzel, juharsziruppal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: