2020. június 12., péntek

Rakott karfiol

Nagyon szeretjük a karfiolt, többféle étel is készült belőle mostanában :)


Hozzávalók ( 4 személy részére): 1 nagy karfiol, 15 dkg rizs, 20 dkg bacon, 3 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg sajt, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg zsemlemorzsa, só, bors, pici olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben puhára főzzük. A bacont kockára vágjuk, megpirítjuk. A rizst bő vízben szintén puhára főzzük. A sajtot lereszeljük. A tojást sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a tejfölt, simára kavarjuk. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, belerétegezzük a hozzávalókat: karfiol, rizs, sajt, ismét karfiol, rizs, sajt. Ráöntjük a tojásos, tejfölös masszát, megszórjuk a zsemlemorzsával, 200 fokra előmelegített sütőben kb 25 - 30 perc alatt készre sütjük. 5 percet lefödve pihentetjük, majd petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: