2020. június 15., hétfő

Füstölt sonkás, zöldséges vöröslencse leves

Igaz, nem annyira nyárias, de nyáron is, főleg egy hűvösebb esős napon nagyon jól esik egy kis tartalmas leves. Ez az alábbi nagyon finom :)


Hozzávalók ( 4 - 5 személy részére): 80 dkg füstölt sonka, 6 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 4 krumpli, 15 dkg vöröslencse, 1 hagyma, só, bors, kevés olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése:  A finomra aprított hagymát, a kockára vágott leveszöldséget megdinszteljük az olajon, félretesszük. A sonkát falatnyi kockára vágjuk, kb 2, 5 liter vízben megfőzzük, hozzáadjuk a dinsztelt leveszöldséget, a kockára vágott krumplit, ha szükséges sózzuk, borsozzuk,  amikor minden megpuhult hozzáadjuk a vöröslencsét, 6 - 7 perc alatt készre főzzük, végül megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: