Ha nem jutunk hozzá fekete káposztához fodros kelből is nagyon finom lesz ez a főzelék.
Hozzávalók
(4
személy részére): 2 nagy kötés fekete káposzta (
kb 1 kg),
5
- 6
dl tej, 2 evőkanál liszt, só, bors, kevés olaj, egy nagy fej
fokhagyma, 40 dkg
gomba., 20
dkg
tömlős sajt. A
tálaláshoz: 40
dkg tészta.
Elkészítése:
A fekete káposztát megmossuk,
a szálkás levélnyeleket eltávolítjuk, laskára vágjuk, enyhén
sós
vízben
puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A
gombát felszeleteljük, hozzáadjuk a fokhagyma felét finomra
aprítva, borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk.
A
megmaradt
finomra
aprított fokhagymát
átforgatjuk
az olajon, rátesszük a fekete káposztát,
a
gombát, kissé
átforgatjuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, sózzuk,
borsozzuk, folyamatosan kavargatva besűrítjük, végül
hozzáadjuk a tömlős sajtot is. Kifőzött tésztával tálaljuk.
Megjegyzés: Ha fodros kelből készítjük akkor is ugyanígy járunk el.
2 megjegyzés:
Milyen az a fekete káposzta?
Szeretjük mi is a káposztát :) :)
Patricia Reider, a következő linken olvashatsz többet a fekete káposztáról: https://makacskakonyhaja.blogspot.com/2016/12/fekete-kaposzta-cavolo-nero-termesztese.html
Itt pedig még több fekete káposztás recept a blogomon: https://makacskakonyhaja.blogspot.com/search/label/Cavolo%20nero
Megjegyzés küldése