2018. október 2., kedd

Almás banánkenyér


A banánkenyér előnye, hogy többféle gyümölccsel gazdagítható, most ősz környékén éppen almával. Nem csak a reggeli tea, kávé mellé kiváló, hanem akár iskolai, munkahelyi csomagolásként 


Hozzávalók: 22 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 12 dkg barna cukor, 12 dkg puha vaj, 2 tojás, 2 dl tej, 2 közepes érett banán, 2 közepes alma. 1 alma a diszítéshez.
Elkészítése: A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát. A vajat megolvasztjuk, kihűtjük. A tojást simára kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a sót, a megolvasztott vajat, a tejet, a villával összetört banánt, a meghámozott, kis kockákra vágott almát. Mindezt simára kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, jól átkavarjuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük, a tetejét a megmaradt almából vágott vékony karikákkal diszítjük. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: