A
banánkenyér előnye, hogy többféle gyümölccsel gazdagítható,
most ősz környékén éppen almával. Nem csak a reggeli tea, kávé
mellé kiváló, hanem akár iskolai, munkahelyi csomagolásként
Hozzávalók:
22 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 12 dkg barna cukor, 12
dkg puha vaj, 2 tojás, 2 dl tej, 2 közepes érett banán, 2 közepes
alma. 1 alma a diszítéshez.
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát. A vajat megolvasztjuk,
kihűtjük. A tojást simára kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a sót,
a megolvasztott vajat, a tejet, a villával összetört banánt, a
meghámozott, kis kockákra vágott almát. Mindezt simára
kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, jól átkavarjuk. A masszát egy
sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük, a tetejét a
megmaradt almából vágott vékony karikákkal diszítjük. 180
fokra
előmelegített
sütőben, kb 30
perc alatt tűpróbáig
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése