2018. október 3., szerda

Gombás fekete káposzta főzelék

Édesanyámnak köszönhetően, aki az idén is termesztett nekem néhány tő fekete káposztát ( Cavolo nero) elkészíthettem ezt a finom főzeléket. A fekete káposzta termesztését csak ajánlani tudom, a magját már nálunk is be lehet szerezni online boltokban, nem nagyon ígényes növény és isteni finom ételek készülnek belőle.
 Ha nem jutunk hozzá fekete káposztához fodros kelből is nagyon finom lesz ez a főzelék.


Hozzávalók (4 személy részére): 2 nagy kötés fekete káposzta ( kb 1 kg), 5 - 6 dl tej, 2 evőkanál liszt, só, bors, kevés olaj, egy nagy fej fokhagyma, 40 dkg gomba., 20 dkg tömlős sajt. A tálaláshoz: 40 dkg tészta.
Elkészítése: A fekete káposztát megmossuk, a szálkás levélnyeleket eltávolítjuk, laskára vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A gombát felszeleteljük, hozzáadjuk a fokhagyma felét finomra aprítva, borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk.
A megmaradt finomra aprított fokhagymát átforgatjuk az olajon, rátesszük a fekete káposztát, a gombát, kissé átforgatjuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kavargatva besűrítjük, végül hozzáadjuk a tömlős sajtot is. Kifőzött tésztával tálaljuk.


Megjegyzés: Ha fodros kelből készítjük akkor is ugyanígy járunk el.

2 megjegyzés:

Patrícia írta...

Milyen az a fekete káposzta?
Szeretjük mi is a káposztát :) :)

Kati írta...

Patricia Reider, a következő linken olvashatsz többet a fekete káposztáról: https://makacskakonyhaja.blogspot.com/2016/12/fekete-kaposzta-cavolo-nero-termesztese.html
Itt pedig még több fekete káposztás recept a blogomon: https://makacskakonyhaja.blogspot.com/search/label/Cavolo%20nero