Hozzávalók
(4 – 5 személy részére): 7 dl sűrített paradicsom, 30 dkg
darált hús (disznó és marha vegyesen), 15 dkg sajtos tortellini,
1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, kevés olaj, só, bors, szárított
oregánó, kis csokor bazsalikom.
Elkészítése:
A tortellinit enyhén sós vízben puhára főzzük, félretesszük.
A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük
az olajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk az oregánóval, fehéredésig pirítjuk, felöntjük kb
2 – 3 dl vízzel, puhára pároljuk, hozzáadjuk a sűrített
paradicsomot, ízlés szerint vizzel higítjuk, beletesszük a
kifőzőtt tortellinit, összeforraljuk, finomra aprított
bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés:
Házi készítésű paradicsomlével is készíthetjük
természetesen, ebben az esetben nem szükséges annzira vizzel
higítani, mint a sűrített paradicsomot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése