Ismét hal :)
Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg lazac file, 4 gomba,
10 mag nélküli zöld olívabogyó, 1 dl száraz fehérbor, 5 cikk fokhagyma, só,
bors, kis csokor bazsalikom (vagy 2 teáskanál szárított bazsalikom), olívaolaj.
A körethez: 40 dkg krumpli, bazsalikom, só, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra
aprított fokhagymát kissé átforgatjuk az olívaolajban, hozzáadjuk a félbe
vágott koktélpradicsomot, a felszeletelt gombát, a karikára vágott olívabogyót,
sózzuk, borsozzuk, kb 5 percig sütjük, míg a koktélparadicsom kezd összeesni,
ekkor hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot, a bort, még kb 5 – 6 percig együtt
sütjük.
A lazac
szeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajon kb 8 perc alatt készre sütjük,
ráöntjük a koktélparadicsomos szószt.
A krumplit
héjában puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, kockára vágjuk, sózzuk,
hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot, megöntözzük az olajjal, alaposan
összeforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése