2017. december 3., vasárnap

Koktélparadicsomos, bazsalikomos lazac

Ismét hal :)


Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg lazac file, 4 gomba, 10 mag nélküli zöld olívabogyó, 1 dl száraz fehérbor, 5 cikk fokhagyma, só, bors, kis csokor bazsalikom (vagy 2 teáskanál szárított bazsalikom), olívaolaj. A körethez: 40 dkg krumpli, bazsalikom, só, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra aprított fokhagymát kissé átforgatjuk az olívaolajban, hozzáadjuk a félbe vágott koktélpradicsomot, a felszeletelt gombát, a karikára vágott olívabogyót, sózzuk, borsozzuk, kb 5 percig sütjük, míg a koktélparadicsom kezd összeesni, ekkor hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot, a bort, még kb 5 – 6 percig együtt sütjük.
A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajon kb 8 perc alatt készre sütjük, ráöntjük a koktélparadicsomos szószt.
A krumplit héjában puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, kockára vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot, megöntözzük az olajjal, alaposan összeforgatjuk.


Nincsenek megjegyzések: