Isteni finom :)
Hozzávalók ( 3 – 4 személy részére):az alaphoz: kb. 25 dkg
kukoricaliszt, só, 5 dkg vaj, 10 dkg feta sajt. A feltéthez: 25 dkg gomba, 15
dkg koktélrák, 4 – 5 szelet lapka sajt,
3 – 4 karika póréhagyma, kevés olaj, 8 cikk fokhagyma.
Elkészítése:Kb 1 liter vizet felforralunk, beleszórjuk a
kukoricalisztet, sózzuk, folyamatosan kavargatva kissé hígabb puliszkát főzünk,
amikor elkészült hozzákavarjuk a kis kockára vágott feta sajtot és a vajat, egy
sütőpapírral bélelt négyszögletű vagy téglalap alakú műanyag dobozba simítjuk
kb 2 cm vastagon, hagyjuk kihűlni, megdermedni.
A felszeletelt gombát 4 cikk finomra aprított
fokhagymával kevés olajon megpirítjuk, ugyanígy
járunk el a koktélrákkal is.
A kihűlt puliszkát óvatosan egy kevés olajjal kikent
serpenyőbe helyezzük, mindkét oldalán megpirítjuk, beborítjuk a lapka sajttal,
a gombával, a koktélrákkal, a póréhagymával diszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése