Napjainkban egyre több a gluténérzékeny ember, számukra
tökéletes megoldás ez a kókuszliszttel készült finomság, de ha egyszerűen csak
egészségesebb édességre vagy a kókusz ízére vágyunk akkor is megsüthetjük ezt a különleges
banánkenyeret. Egy pohár hideg tejjel, vagy éppen forró kávéval tökéletes téli,
ünnepi regeli lehet.
Hozzávalók ( egy kisebb kalácsformához): 3 közepes érett
banán, 2 tojás, 5 evőkanál mogyoróvaj,
fél teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 6
evőkanál kókuszliszt, pici só, 5 dkg
keserű csokoládé.
Elkészítése: A banánt villával krémesre tőrjük, hozzáadjuk a
mogyoróvajat, a sütőport, a szódabikarbónát, a tojást, a fahéjat, sót, krémesre
kavarjuk, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet és a kis kockára vágott csokoládét,
sütőpapírral bélelt formába simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb 30
perc alatt készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése