2017. december 4., hétfő

Kókuszlisztes banánkenyér

Napjainkban egyre több a gluténérzékeny ember, számukra tökéletes megoldás ez a kókuszliszttel készült finomság, de ha egyszerűen csak egészségesebb édességre vagy a kókusz ízére vágyunk  akkor is megsüthetjük ezt a különleges banánkenyeret. Egy pohár hideg tejjel, vagy éppen forró kávéval tökéletes téli, ünnepi regeli lehet.


Hozzávalók ( egy kisebb kalácsformához): 3 közepes érett banán, 2 tojás, 5 evőkanál  mogyoróvaj, fél teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj, 6 evőkanál  kókuszliszt, pici só, 5 dkg keserű csokoládé.
Elkészítése: A banánt villával krémesre tőrjük, hozzáadjuk a mogyoróvajat, a sütőport, a szódabikarbónát, a tojást, a fahéjat, sót, krémesre kavarjuk, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet és a kis kockára vágott csokoládét, sütőpapírral bélelt formába simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések: