Hozzávalók (egy kisebb kalácsformához): 4 datolyaszilva, 4 evőkanál olvasztott vaj, 12 evőkanál barna cukor, 2 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 16 evőkanál liszt, 2 teáskanál sütőpor, 2 teáskanál fahéj, pici só.
Elkészítése: A datolyaszilvát meghámozzuk, felszeleteljük, késes aprítóban pürésítjük. A lisztet egy tálban összekavarjuk a sütőporral, sóval, fahéjjal. A tojást habosra kavarjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a megolvasztott, langyosra hűtött vajjal, hozzáadjuk a datolyaszilva pürét. A nedves masszához hozzáadjuk a fahéjas lisztet, egyneműre kavarjuk, sütőpapírral bélelt formába simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben, kb 35 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése