2017. augusztus 24., csütörtök

Kukoricás, gombás, sajtszószos tészta

Imádtuk :)


Hozzávalók (2 – 3 személy részére): 20 dkg konzerv csemegekukorica, 15 dkg vegyes gomba, 15 dkg csirkemell, 4 cikk fokhagyma, 15 dkg tömlős krémsajt, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, ízlés szerint csípős paprika, kevés olaj, só, bors, metélőhagyma, 25 dkg tészta, 1- 2 szelet citrom a tálaláshoz.
Elkészítése: A gombát felszeleteljük, hozzáadunk 2 cikk  finomra aprított fokhagymát, borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a 2 cikk finomra aprított fokhagymával, ízlés szerinti csípőspaprikával, kevés olajon szintén megpirítjuk, majd a kész gombához öntjük. Ezután rászórjuk a lisztet, 1 – 2 percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük  a leszűrt kukoricát, felforraljuk, hozzáadjuk a krémsajtot, együtt besűrítjük, megszórjuk a felaprított metélőhagymával.
A tésztát kifőzzük, a kukoricás szósszal tálaljuk. Tálaláskor megöntözzük kevés friss citromlével.


1 megjegyzés:

Éva írta...

Ezt én is tudnám nagyon szeretni! Nekem akár a hús nélkül is lecsúszna:-)