Hozzávalók (2 – 3 személy részére): 20 dkg konzerv
csemegekukorica, 15 dkg vegyes gomba, 15 dkg csirkemell, 4 cikk fokhagyma, 15
dkg tömlős krémsajt, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, ízlés szerint csípős paprika,
kevés olaj, só, bors, metélőhagyma, 25 dkg tészta, 1- 2 szelet citrom a
tálaláshoz.
Elkészítése: A gombát felszeleteljük, hozzáadunk 2 cikk finomra aprított fokhagymát, borsozzuk, kevés
olajon megpirítjuk. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk
a 2 cikk finomra aprított fokhagymával, ízlés szerinti csípőspaprikával, kevés
olajon szintén megpirítjuk, majd a kész gombához öntjük. Ezután rászórjuk a
lisztet, 1 – 2 percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, sózzuk,
borsozzuk, beletesszük a leszűrt
kukoricát, felforraljuk, hozzáadjuk a krémsajtot, együtt besűrítjük, megszórjuk
a felaprított metélőhagymával.
A tésztát kifőzzük, a kukoricás szósszal tálaljuk. Tálaláskor
megöntözzük kevés friss citromlével.
1 megjegyzés:
Ezt én is tudnám nagyon szeretni! Nekem akár a hús nélkül is lecsúszna:-)
Megjegyzés küldése