Hozzávalók (2 személy részére): 1 cikória, 1 kisebb olajas
tonhal konzerv, fél paprika, 15 mag
nélküli zöld olívabogyó, só, chilipehely.
Az aioli öntethez: 1 teáskanál mustár, 1 tojássárgája, kb 1, 5 dl olaj,
3 evőkanál natúr joghurt, 2 cikk fokhagyma, só, kis csokor kapor.
Elkészítése: A cikória alsó részét levágjuk, kb 10 levelet óvatosan leválasztunk, a megmaradt
részt felaprítjuk. A felaprított cikóriához hozzáadjuk a kis kockákra vágott
paprikát, a felkarikázott olívabogyót, a leszűrt tonhalat, sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk a chilipehellyel, összeforgatjuk, a levelekbe töltjük. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral,
folyamatosan adagolva az olajat majonézt kavarunk, hozzáadjuk az áttört
fokhagymát, sót, a finomra aprított kaprot, a joghurttal lazítjuk.
A salátát az
öntettel tálaljuk.
1 megjegyzés:
Cikóriát még nem ettem, de a képet látva finom lehet, mert nagyon guszta a saláta és a tálalás is :-)
Megjegyzés küldése