2017. május 5., péntek

Tonhalas cikória saláta aioli öntettel

Egy érdekes és mutatós saláta, annak aki szereti a cikória enyhén keserű, de mégis édes ízét.


Hozzávalók (2 személy részére): 1 cikória, 1 kisebb olajas tonhal konzerv, fél  paprika, 15 mag nélküli zöld olívabogyó, só, chilipehely.  Az aioli öntethez: 1 teáskanál mustár, 1 tojássárgája, kb 1, 5 dl olaj, 3 evőkanál natúr joghurt, 2 cikk fokhagyma, só, kis csokor kapor.
Elkészítése: A cikória alsó részét levágjuk, kb 10 levelet óvatosan leválasztunk, a megmaradt részt felaprítjuk. A felaprított cikóriához hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, a felkarikázott olívabogyót, a leszűrt tonhalat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, összeforgatjuk, a levelekbe töltjük.  A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, folyamatosan adagolva az olajat majonézt kavarunk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sót, a finomra aprított kaprot, a joghurttal  lazítjuk.

A salátát az öntettel tálaljuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Cikóriát még nem ettem, de a képet látva finom lehet, mert nagyon guszta a saláta és a tálalás is :-)