2017. május 17., szerda

Duplán mangós csirkecomb

Hatalmas, érett, csodaszép mangót vásároltunk tegnap egy áruházban, s méghozzá kettő volt egy áráért, az első étel már el is készült belőle :) Isteni ez a napszínű, napízű mangó :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 csirkecomb, 5 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, chilipehely, pici currypor, 1 dl olaj,1 nagy érett mangó fele, 3 evőkanál méz, fél lime leve, kis só, ízlés szerinti csípőspaprika. A mangó salsához: 1 nagy érett mangó fele, 1 érett avokádó, 1 hagyma, kevés csípőspaprika, két evőkanál olívaolaj, fél lime leve, kis só, friss koriander. A körethez: 17 dkg rizs, só, kevés olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csirkecombot alaposan befűszerezzük a sóval, borssal, pirospaprikával, chilipehellyel, curryporral, a fokhagymát felszeleteljük, néhányat a csirke bőre alá dugdosunk, a többit rászórjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük az olajat, rátesszük a combokat, jól beleforgatjuk az olajba, alufóliával lefödve, előmelegített sütőben, 200 fokon kb 45 percet sütjük.
Míg sül elkészítjük a mangós pácot. A fél mangó húsát villával pürésítjük, hozzáadjuk a lime levét, a mézet, a finomra aprított csípőspaprikát, a sót, 8 - 10 perc alatt folyamatosan kavargatva összefőzzük. Amikor a combok megsültek rájuk öntjük a mangós pácot, jól beleforgatjuk,  kifödve 8 - 10 perc alatt rápirítjuk.
A rizset az olajon kissé megpirítjuk, felöntjük kb 5 dl vízzel, sózzuk, fedő alatt puhára pároljuk, végül hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.
A megmaradt fél mangót és az avokádót kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, csípőspaprikát, olívaolajat, a lime levét, a finomra aprított koriandert, sózzuk, összeforgatjuk.
A mangós csirkecombokat a rizzsel és a salsával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: