2017. május 9., kedd

Zöld spárgás, baconos spagetti

Az idén nagyon kihasználtuk a spárgaszezont, itt Hollandiába nagyon finom spárgákat lehet kapni :) Nagyon szeretjük :)De azt hiszem ezt mondtam már :)


Hozzávalók (2 személy részére): 20 dkg zöld spárga, 15 dkg bacon, 6 csiperke gomba, 1 piros paprika, 5 dkg brie sajt, 15 dkg krémsajt, 4 tojás, 2 cikk fokhagyma, só, bors, zöldpetrezselyem, kevés olaj, 20 dkg spagetti.
Elkészítése: A spárgát 2 - 3 cm hosszú darabokra tördeljük (ha szükséges a tördelés előtt a szárát meghámozzuk), a bacont csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a piros paprikát és a brie sajtot kis kockákra vágjuk. Az olajon kissé átforgatjuk a finomra aprított fokhagymát, hozzáadjuk a spárgát és a gombát, borsozzuk, roppanósra sütjük. A bacont megpirítjuk, amikor már kis zsírt engedett hozzáadjuk a paprikát is. A megsütött spárgát, gombát, bacont, paprikát és a brie sajtot egy nagyobb tálba tesszük, kissé megsózzuk. A tojást sózzuk, borsozzuk, habosra verjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, simára keverjük. A spagettit enyhén sós vízben fogkeményre főzzük, leszűrjük, úgy forrón a megsütött alapanyagokhoz kavarjuk, ráöntjük a tojásos masszát, összeforgatjuk, megszórjuk a finomra aprított zöldpetrezselyemmel, azonnal tálaljuk.

Megjegyzés: Nem kell megijednünk a nyers tojástól, mert a forró spagettivel összekevarva a tojás megkészül.

Nincsenek megjegyzések: