Hozzávalók (4 személy részére): 10 krumpli, 50 dkg kelkáposzta vagy fodroskel, só, 1 dl tej, 3 dkg vaj, 4 szál kolbász a tálaláshoz.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, az utolsó öt percben a krumpli tetejére helyezzük a kissé megvágott kelkáposztát vagy fodroskelt, együtt puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejet, krumplitörővel darabosra törjük. A kolbászt megsütjük. A pürét a kolbásszal tálaljuk.
Megjegyzés: Ezt a pürét kelképosztán, fodroskelen kívül savanyú káposztával, sárgarépával is készítik, feltétként leggyakrabban kolbász kerül rá, de sült hússal vagy tükörtojással is tálalják. Jellegzetes téli étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése