Imádom a sárgadinnyét.
Hozzávalók (2 személyre): 1 kisebb sárgadinnye, 25 dkg
áfonya, 15 dkg kecskesajt vagy más lágy sajt, 1 – 2 citromkarika, néhány szál
levendula.
Elkészítése:
1.
Előkészítjük
a hozzávalókat: a dinnyét, az áfonyát, a sajtot, a citromot, a levendulát.
2.
A
dinnye tetejét kalapszerűen levágjuk, a magját kiszedjük.
3.
A
dinnye húsából egy fagyiskanál segítségével kis gömböket, félgömböket vágunk.
4.
A
kivájt dinnye szélét egy éles késsel kicsipkézzük.
5.
Az
áfonyát megmossuk.
6.
A
sajtot felvágjuk.
A dinnyegömböket és az áfonyát a kivájt dinnyébe
helyezzük, megszórjuk a levendulával, citromkarikákkal diszítjük.
1 megjegyzés:
Ne is mond, egymagam megeszek egy dinnyét, annyira finom édest sikerült venni eddig.
Megjegyzés küldése