Szintén szeretem kis leves, rég készülök kipróbálni, most került sorra.
Hozzávalók (4 – 5
személy részére): 1 dl fehér szárazpaszuly, 1 hagyma, 1 póréhagyma, 30 dkg káposzta,
10 kelbimbó, 3 közepes
sárgarépa, 1 szárzeller, 5 közepes krumpli, 1 liter paradicsomlé vagy 40
dkg paradicsomszósz, 1 kis cukkini,
6 koktélparadicsom,10 dkg
spagetti, kis csokor baszalikom – és petrezselyemzöld, kevés olívaolaj, reszelt
parmezán a tálaláshoz.
Elkészítése: A
spagettit kissé megtördeljük, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük, hagyjuk
kihűlni. A paszulyt egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap, kb 1, 5 liter vízben
főni tesszük, hozzáadva az egészben hagyott hagymát, amelyet később kivesszük a
levesből. Amikor a paszuly megpuhult hozzáadjuk a felszeletelt káposztát, a
karikára vágott sárgarépát, együtt főzzük tovább. Amikor a káposzta és a
sárgarépa puhulni kezd hozzáadjuk a kelbimbót, a krumplit, a szárzellert, a
felkarikázott póréhagymát és cukkinit, a koktélparadicsomot, puhára főzzük.
Amikor minden zöldség megpuhult a levesben, hozzáadjuk a paradicsomlét vagy
paradicsomszószt, ízlés szerint savanyítva, a kifőzött spagettit, újraforaljuk,
megszórjuk a finomra aprított bazsalikom – és petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése