Hozzávalók(4 személy részére): 40 dkg cavolo nero káposzta (vagy kelkáposzta), 4
közepes krumpli, 20 dkg chorizo kolbász, 1 hagyma, 4 – 5 cikk fokhagyma,
3 – 4 evőkanál olívaolaj, , kevés pirospaprika, só; az alapléhez: 20 dkg csirkehús (lehet csontos is), só.
Elkészítése:
1.
Előkészítjük
a leves fő hozzávalóit: a cavolo nero káposztát, a húst, a chorizot, a krumplit, hagymát, a fokhagymát.
2.
A
hússal 1, 5 liter alaplét főzünk, a húst kivesszük belőle.
3.
A
chorizot kevés olívoljon, pirospaprikával megszórva megpirítjuk.
4.
A
krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
5.
A
cavolo nerot fűszálvékonyra vágjuk.
6.
Az
apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon,hozzáadjuk
a krumplit, felöntjük az alaplével, puhára főzzük.
7.
Amikor
a krumpli megpuhult krumplitőrő vagy botmixer segítségével pürésítjük,
hozzáadjuk a káposztát és a chorizot, puhára főzzük.
Megjegyzés:
Tálaláskor citromlével savanyíthatjuk, csepegtethetünk rá a chorizo sütésétől
visszamaradt olajból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése