2015. június 6., szombat

Caldo verde cavolo neroval

A régi változatát Itt találjátok ennek a levesnek, ezzel a cavolo nero képosztával nekem sokkal jobban ízlik. Isteni egyszerűen.

 

Hozzávalók(4 személy részére): 40 dkg cavolo nero káposzta (vagy kelkáposzta), 4 közepes krumpli, 20 dkg chorizo kolbász, 1 hagyma, 4 – 5 cikk fokhagyma, 3 – 4 evőkanál olívaolaj, , kevés pirospaprika, só; az alapléhez: 20 dkg csirkehús (lehet csontos is), só.
Elkészítése:
1.       Előkészítjük a leves fő hozzávalóit: a cavolo nero káposztát, a húst, a chorizot, a krumplit,  hagymát, a fokhagymát.
2.       A hússal 1, 5 liter alaplét főzünk, a húst kivesszük belőle.
3.       A chorizot kevés olívoljon, pirospaprikával megszórva megpirítjuk.
4.       A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk.
5.       A cavolo nerot fűszálvékonyra vágjuk.
6.       Az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon,hozzáadjuk a krumplit, felöntjük az alaplével, puhára főzzük.
7.       Amikor a krumpli megpuhult krumplitőrő vagy botmixer segítségével pürésítjük, hozzáadjuk a káposztát és a chorizot, puhára főzzük.

Megjegyzés: Tálaláskor citromlével savanyíthatjuk, csepegtethetünk rá a chorizo sütésétől visszamaradt olajból.

Nincsenek megjegyzések: