Hozzávalók (2 személy részére): 15 dkg spenótos
száraztészta, 40 dkg előkészített
kagyló (a kagylója nélkül), 1 hagyma, 5 dl tejszín, fél dl pezsgő, só, bors, 1
lime (héja és leve), kevés petrezselyemzöld, 3 -4 evőkanál olaj.
Elkészítése: A
finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon,
hozzáadjuk az alaposan átmosott kagylót, sózzuk, kb 5 – 6 percig pároljuk, míg
saját levét elfövi. Ekkor hozzáöntjük a pezsgőt, a tejszínt, ha szükséges még
sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk kb a fél lime lereszelt héját, ízlés szerint 2 –
3 evőkanál lime levet, besűrítjük, végül beleszórjuk a finomra aprított
petrezselyemzöldet. A tésztát enyhén sós vízben, 1 evőkanál olaj hozzáadásával
puhára főzzük, leszűrjük. A tésztát a kagylós szósszal tálaljuk, lime
szeleteket kínálva hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése