Hozzávalók (2 személy részére): 2 közepes fehér (vagy lila )padlizsán,
50 dkg gomba, 15 dkg császárszalonna, 6 – 8 koktélparadicsom, 2 szál
zöldhagyma, só, bors, kevés olívaolaj.
Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük,
hosszában kettőbe vágjuk, teáskanállal vagy fagyiskanállal a közepét kivájjuk
úgy, hogy egy fél cm-es rész maradjon a héjon. Az előkészített padlizsánt megkenjül
olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, előmelegített sütőben megsütjük, amíg kissé
megpirul. A császárszalonnát felkockázzuk, kevés olívaolajon megpirítjuk,
hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, együtt pirítjuk tovább. Amikor a gomba
megpirult hozzáadjuk a palizsán kivájt és apróra vágott húsát, készre pirítjuk.
A megpirított padizsánokat olívalajjal kikent tepsibe helyezzük, megtöltjük a
gombás töltelékkel, megszórjuk a finomra aprított zöldhagymával, a négybe
vágott koktélparadicsommal, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt
összesütjük.
Mejegyzés: Természetesen lila padlizsánból is kitűnő, a
fehér padlizsánnak kevésbé jellegzetes az íze, a húsa viszont szép fehér.
3 megjegyzés:
Érdekes ezzel a fehér külsővel de nagyon finom lehet ahogy olvasom a hozzávalókat!
Nagyon jó recept, klasszul néz ki :-) Csupa finomsággal van megtöltve!
Fehérről még én sem hallottam, a recept nagyon finom, elmentettem :-)
Megjegyzés küldése