Hozzávalók (kb 10 személy részére): egy 5 kg-os fiatal
(bébi) konyhakész pulyka, 20 dkg szalonna, só, bors, olaj, 2 mandarin, 2 alma,
1 hagyma, 1 kisebb fej fokhagyma, 25 dkg vaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A vajat szobahőmérsékleten krémesre olvasztjuk,
hozzákeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet, a megtisztított, áttört
fokhagymát. A pulykát alaposan megmossuk, a hasüregét jól megkenjük a fűszeres
vajjal, sózzuk, borsozzuk, megtöltjük a cikkekre szedett mandarinnal, a
felkockázott almával, a hagymával. Ezután a pulyka bőrét megpróbáljuk fellazítani
ahol lehet és megtöltjük a fűszeres vajjal, megkenjük olajjal, sózzuk,
borsozzuk, megtűzdeljük szalonnával, egy nagy tepsibe helyezzük, kevés vizet
töltünk alája, alufóliával letakarjuk, kb másfél órát így sütjük közepes
hőfokon, majd a fóliát eltávolítjuk, és saját levével mindegyre öntözgetve még
másfél órát pirítjuk alacsony hőfokon.
Megjegyzés: Sütéskor kilogrammonként fél órát számítsunk a
pulyka esetében. Sült krumplival,
majonézes krumpisalátával, friss salátával tálalhatjuk.
3 megjegyzés:
Nagyon finom, Keresztanyu is sütött. Én szeretem a melle húsát hidegen szendvicsben, nyami :-)
Kati, nagyon guszta!
Jól vagytok? Minden rendben?
Sokat gondolok Rád!
Puszillak!
Nagyon guszta bizony!
Játékra hívlak:
http://habvero-fakanal.blogspot.hu/2015/03/blogszuletesnapi-nyeremenyjatek-2015.html
Megjegyzés küldése