Hozzávalók (4 személy részére): 2 közepes padlizsán, 50 dkg
darált bárányhús, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, kevés olaj, só, bors, 1 teáskanál
fahéj, petrzselyemzöld, 1 gránátalma, 2 dl natúr joghurt.
Elkészítése: A padlizsánt hosszában kettőbe vágjuk, egy
teáskanál segítségével a húsát kiszedjük, úgy, hogy kb fél cm maradjon a
szélein, majd egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalát
megpirítjuk. A finomra aprított hagymát
és fokhagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a bárányhúst, a padizsáno
kockára vágott húsát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fahéjjal, fehéredésig
pirítjuk, fél dl vizet töltve alája puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Az előpirított padlizsánt megtöltjük az
elkészített hússal, kiolajozott tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben,
közepes hőfokon kb 25 perc alatt megsütjük. Az elkészült padlizsánt a
joghurttal leöntve, a gránátalma magokkal és a petrezselyemzölddel megszórva
tálaljuk.
2 megjegyzés:
De finom lehet, és milyen jól néz ki! Mikor még csak a képre néztem, azt hittem sütiféle, olyan szép :-)
Tényleg olyan szép mint egy desszert!:)
Megjegyzés küldése