2015. február 12., csütörtök

Fűszervaj fokhagymásan, petrezselymesen

Egyszerű, de isteni kence, és nem csak... Sült húskhoz, zöldségekhez is kiváló.


Hozzávalók (4 – 5 személyre): 25 dkg 80 százalékos, sózott  vaj, 6 cikk fokhagyma, kis csokor petrzselyemzöld, 1 teáskanál citromlé, bors.
Elkészítése: A vajat szobahőmérsékleten krémesre lágyítjuk, egy tálba helyezzük. A fokhagymát és a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. A lágy vajhoz hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, a citromlét, kevés borsot, alaposan kikavarjuk, majd a hűtőszekrénybe helyezve hagyjuk megszilárdulni.

Megjegyzés: a citromlé azért szükséges hozzá, mert kiemeli az ízeket. Különböző szilikon formákba is belesímíthatjuk, így nagyon mutatós lesz.

1 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Köszönöm a receptet!