Hozzávalók (4 – 5 személyre): 25 dkg 80 százalékos,
sózott vaj, 6 cikk fokhagyma, kis csokor
petrzselyemzöld, 1 teáskanál citromlé, bors.
Elkészítése: A vajat szobahőmérsékleten krémesre lágyítjuk,
egy tálba helyezzük. A fokhagymát és a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. A
lágy vajhoz hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, a citromlét, kevés
borsot, alaposan kikavarjuk, majd a hűtőszekrénybe helyezve hagyjuk
megszilárdulni.
Megjegyzés: a citromlé azért szükséges hozzá, mert kiemeli
az ízeket. Különböző szilikon formákba is belesímíthatjuk, így nagyon mutatós
lesz.
1 megjegyzés:
Köszönöm a receptet!
Megjegyzés küldése