Hozzávalók (2 személy részére): 6 közepes vöröshagyma, 1
tojás, 25 dkg csirkemell, 10 dkg kecskesajt, só, bors, szárított
petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése:
1.
Előkészítjük a hozzávalókat: a hagymát, a
csirkemellet, a tojást, a sajtot.
2.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk.
3.
A felkockázott csirkemellet sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk perezselyemzölddel, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk,
majd saját levében puhára pároljuk, zsírjára sütjük.
4.
A hagymákat meghámozzuk, enyhén gyöngyöző fővő
vízben, kb 15 perc alatt kissé előfőzzük.
5.
Az előfőzött hagymák tetejét levágjuk, egy
teáskanál segítségével a belső részét kivájjuk, hogy csak a három külső héj
maradjon.
6.
A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk,
hozzáadjuk a megsült csirkemellet, a sajt felét elmorzsolva, jól összekavarjuk.
7.
A kivájt hagymákat megtöltjük a masszával, egy
kiolajozott tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra
sütjük, mikor már majdnem elkészült kivesszük, mindenik tetejére egy darabka
sajtot helyezünk, 5 percre visszatesszük, míg a sajt megpirul.
4 megjegyzés:
Egyszer ettünk hasonlót Boszniában, az jó volt. A tiéd biztosan nagyon finom :-)
Eddig még nem jutott eszembe hagymát tölteni, de szeretem a sült hagymát, biztosan ízlene!
Bitang jól néz ki! Na és az íze ... az mennyei lehet!
Már csak ránézésre is nagyon finom! Imádom a sült hagyma ízét, szerintem megsütöm én is. Köszi.
Megjegyzés küldése