Hozzávalók (2 személy részére): 2 szelet kenyér, 20 dkg
spenót, 3 cikk fokhagyma, 20 dkg kecskesajt, 2 tojás, só, bors, 2 – 3 evőkanál
olívaolaj.
Elkészítése: A megtisztított, apróra szeletelt fokhagymát
picit megpirítjuk az olívaolajon, vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a
megmosott spenótot, sózzuk, borsozzuk, saját levében csak éppen annyira
péroljuk, hogy összeessen, de ne főjjön szét. A sajtot két karikára vágjuk,
Teflon bevonatú serpenyőben, olaj nélkül mindkét oldalán megpirítjuk. Egy
kisebb fazékban vizet forralunk, amikor fő beleütjük a tojásokat, vigyázva,
hogy ne menjenek szét, 3 percig főzve híg buggyantott tojást készítünk. A
kenyérszeleteket megpirítjuk, ráhalmozzuk a spenótot, erre pedig rátesszük a
sült kecskesajtot és a buggyantott tojást, megszórjuk őrölt borssal.
4 megjegyzés:
Finom reggelitek volt, jöhetne! A spenót nem annyira, de a tojás és a sajt igen :-) :-)
Ez igeeeM!!!! Nagyon finom lehet, én mindent szeretek rajta.
Katalin, ugye? Köszi :)
csipike, köszi :) Én is :)
Ez igen!:) Egészséges, mutatós és finom reggelitek volt. Örülök, hogy jól vagytok, talán már dolgozol is...
Megjegyzés küldése