2015. február 7., szombat

Mennyei datolyaszilvás fagylalt

Igen, télen is fagyi, maradékfelhasználás okán, valamint mert ez a gyümölcs ilyenkor kapható. Próbáljátok ki, nagyon finom maga a gyümölcs is, és a fagyi is :)


Hozzávalók (7 – 8 személyre):  50 dkg mascarpone, 2 dl natúr joghurt, 2, 5 dl kókuszkrém vagy kókusztej, 2 datolyaszilva, 3 evőkanál cukor.

Elkészítése: A maskarponét krémesre lazítjuk a natúr joghurttal. A kókuszkrémet kissé felmelegítjük, felolvasztjuk benne a cukrot, majd a maskarponés masszához kavarjuk. A datolyaszilvát kettőbe vágjuk, teáskanállal óvatosan kiszedjük a húsát, kis kockákra vágjuk, az elkészített fagyialaphoz kavarjuk. A masszát egy lapos műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk. Ha nincs időnk kavargatni, egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 - 15 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Ez valóban mennyei lehetett :-)

csipike írta...

Ez nagyon finom lehet. De ilyenkor fagyi?? :-) Épp influenza szezon van felénk.

teller-cake írta...

Nekem jöhet fagyi most is! :-)) Jó látni, hogy nem csak levesen éltek... :-DD