Hozzávalók (7 – 8 személyre): 50 dkg mascarpone, 2 dl natúr joghurt, 2, 5 dl
kókuszkrém vagy kókusztej, 2 datolyaszilva, 3 evőkanál cukor.
Elkészítése: A maskarponét krémesre lazítjuk a natúr
joghurttal. A kókuszkrémet kissé felmelegítjük, felolvasztjuk benne a cukrot,
majd a maskarponés masszához kavarjuk. A datolyaszilvát kettőbe vágjuk,
teáskanállal óvatosan kiszedjük a húsát, kis kockákra vágjuk, az elkészített
fagyialaphoz kavarjuk. A masszát egy lapos műanyag dobozban a fagyasztóba
tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk. Ha nincs időnk
kavargatni, egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 -
15 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az
állaga.
3 megjegyzés:
Ez valóban mennyei lehetett :-)
Ez nagyon finom lehet. De ilyenkor fagyi?? :-) Épp influenza szezon van felénk.
Nekem jöhet fagyi most is! :-)) Jó látni, hogy nem csak levesen éltek... :-DD
Megjegyzés küldése