Nagyon szeretem a paradicsomlevest, így már rég készültem kipróbálni ezt a változatát is, amely kissé különlegesebb lesz a vörösbor és a sonka hozzáadásától. Nem csalódtam benne, nagyon ízlett nekem.
Hozzávalók (2 személyre): 0, 5 liter házi paradicsomlé, 2 marék apróra tördelt teljes kiőrlésű spagetti, 10 dkg gépsonka, 0, 5 dl vörösbor, 1 szál zellerzöld, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, só, frissen őrölt bors.
Elkészítése: a lisztből az olajjal világos rántást készítünk, felöntjük a paradicsomlével, valamint 2 - 3 dl forró vízzel. Felforraljuk, beletesszük a spagettit, a kis kockákra vágott sonkát, a zellerzöldet, lassú tüzön addig főzzük míg a spagetti és a sonka is megfő, ekkor hozzáadjuk a vörösbort és a borsot is. Tálaláskor szintén frissen őrőlt borsot szórunk a tetejére.
18 megjegyzés:
Olyan kívánatos és izgalmas ízvilágú leves, hogy már nyúlnék is érte. Csodás a tálalás és a fotó is.
Istenien néz ki, gyönyörűen tálaltad! :) Ezt a levest már én is megfőztem, úgyhogy tudom, hogy tényleg nagyon finom! :)
Ez naaagyon jól hangzik! *.* Le is mentettem gyorsan! (:
Nagyon izgalmasan hangzik, szép a fotód is:)
Nagyon szép és biztosan nagyon finom is!!
Uh,de gyönyörű,Kati!Címlapgyanús :)
Megint ihletet kapok tőled :) sokadszorra. Köszönöm!
Kati, nagyon finom lehet, mentettem! Köszi a receptet!
Hú, de guszta, ezek a tányérok tök jók!!
Hankkánál is épp egy csodás, tartalmas levest csodáltam és itt a méltó párja! Valahol már láttam hasonlót, de már nem tudom hogy kinél és mikor, de ezt most gyorsan mentem! :)
Hű, de jól néz ki. Nem semmi leves!
Guszta nagyon! Egyszer főztem én is, ízlett:-)
Szép a fotód!
De szépen tálaltad! Biztosan finom volt, mert nagyon különleges.
A tálkáid is nagyon tetszenek :)
Nagyon gusztán tálaltad! :) Még ilyen levest nem készítettem, de megjegyzem, és következőkor a "sima" paradicsom leves helyett így készítem el. :)
Kíváncsi lettem, mit szólna hozzá a Férjem! Ő ugyanis nem szereti a paradicsomlevest. De így annyira fincsi lehet!
Kati aranyoska, nagyon de nagyon gyönyörüen tálaltad ezt finom levest, és a fotó is fantasztikus!
Nea, nekem is nagyon ízlett:) Köszi:)
Hankka, igaz? Köszi:)
IsaBella, és könnyen, gyorsan elkészíthető:) Köszi:)
trollanyu, köszi:)
Mária, bizony, az volt:) Köszi:)
Edó, köszi, nemcsak szép, de finom is volt:)Bárcsak igazad lenni, úgy örülnék neki, de még soha egy fotóm se került címlapra, sajnos.
Annamari, hidd el, ez a legnagyobb elismerés nekem, ha ihletet kaptok tőlem és elkészítitek a saját változatotokat:) Köszi:)
Horváth Emerencia, biztosíthatom, hogy ízleni fog nektek:) Köszi:)
Schnappy, igaz? Nekem is tetszenek:) Köszi:)
teller - cake, Hankánál én is megcsodáltam a Komalevest, arra gondoltál ugye? Meglátod ez is nagyon finom:) Köszi:)
Lilla Seffer, köszi:)
HajniZoli, köszi:) Nekem is ízlett:)
Katalin, finom volt bizony:) Köszi:)
Gerdi, akkor nem csak az én apámnak "dagad a bokája" tőle:))Próbáld ki, hátha ez a variáció tetszeni fog:) Köszi:)
Elisabeth, te mindig olyan kedves vagy velem:) Köszönöm:)
Okki, meglátod ízleni fog:) Köszi:)
Gyönyörű színe van, és annyira szépen tálaltad! :P
...és milyen jó az új profilfotód (én még most láttam).
Megjegyzés küldése