A fotón az óriási gomba mellé tettem egy normális méretűt is, hogy lássátok, mekkora volt igazándiból.
Hozzávalók: 25 dkg mezei csiperke ( vagy termesztett csiperke), 10 dkg csirkesonka, 1 dl tejföl, 1 hagyma, 3 – 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál liszt, kevés olaj, só, bors, szárított vagy friss petrezselyemzöld.
Elkészítése: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk,
finomra aprítjuk, a felforrósított olajon megdinszteljük, vigyázva, hogy ne
égjen meg. A gombát alaposan átmossuk, felaprítjuk, a megdinsztelt hagymához
adjuk, 5 – 10 percig együtt pirítjuk, majd felöntjük kb. 1, 5 liter vízzel,
felforraljuk, forrástól számítva még 5 – 6 percig főzzük, majd hozzáadjuk a
vékony csíkokra vágott, forró olajon kissé megpirított csirkesonkát, hagyjuk
újraforrni. Végül a tejföllel simára kevert liszttel besűrítjük, tetejére
szórjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Tejföllel tálaljuk.
10 megjegyzés:
Csodás példány, a levesed pedig isteni lehet!
Azta!! Hasonló méretűben még csak őzláb gombát láttam!!
A sonkával jó gazdag leves készült belőle :) Tényleg, így még talán nem is főztem gombalevest, itt az ideje kipróbálni!
Finom levest kreáltál ebből az ízes gombából. Szép példány!
Fincsi levest főztél, ezek szerint ez az egy gomba került bele! :) Szép darab! :)
Hú, ekkora csiperkét még nem is láttam:) Nagyon finom lehet a leves, imádom a gombát)
Jó sorsa lett az óriási gombának, finomság készült belőle:-)
De jól néz ki, szívesen megkóstolnám :) Még nem is ettem erdei gombát....
Böbe, ugye? Köszi:)
Maria, én sem láttam eddig ekkorát:) Egyszerű s mégis finom az így készített leves:) Köszi:)
HajniZoli, köszi:)
Hankka, igen, ebből az egy gombából készült:) Köszi:)
trollanyu, én is, jöhet minden mennyiségben:)Köszi:)
Gerdi, igen, köszi:)
Katalin, próbáld ki, piacon is lehet kapni, sokkal finomabb, mint a termesztett változat. Köszi:)
Kedvenc levesem egyike,nagyon finoman készítetted el.
Mónika, köszi:)
Megjegyzés küldése