Hozzávalók:
- kb. 20 dkg mozzarella felkockázva
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 4 - 5 kisebb szál bazsalikom virágjával együtt
- 5 - 6 szemesbors
- 1 cikk fokhagyma
- 1 zöld chili paprika
- kb 1 - 1,5 dl olívaolaj
A petrezselyemzöldet durvára aprítottam, a bazsalikom nagyobb leveleit letépdestem, a búbját a virágokkal együtt egyben hagytam. A fokhagymát felszeleteltem, és a paprikát is karikákra vágtam. Egy kisebb befőttesüvegbe rétegeztem a fűszereket és a felkockázott mozzarellát, majd felöntöttem az olívaolajjal, lezártam, és a hűtőbe tettem. Nem kell megijedni az olívaolaj a hűtőben, amikor lehűl megsűrűsödik, picit homályossá válik, de amikor kivesszük újra visszanyeri a színét.
Friss paradicsommal, tükörtojással vagy egyszerűen pirítóssal isteni.
13 megjegyzés:
Nagyon jó ötlet a pácolás, biztosan finomságos így a sajt! :)
Istenien hangzik! Meddig áll el egy ilyen üveg?
hankka, nagyon finom:)
Nyamm, őszintén nem tudom, de ahogy a neten olvastam másoknál akik még készítettek, hűtőben 2 -3 hétig biztos eláll. De nálam nem ért meg annyi időt, sem ez, sem a múltkori adag:)
Milyen érdekesség! Jó étvágyat hozzá! :)
El tudom képzelni, milyen finom lehet.És mutatós is ám.:)
De csodásan fest, imádom:) Párszor már én is készítettem, nagyon szeretem, nálam sokáig nem kell tartogatni, képes vagyok egyedül befalni:)
Igen,ez nagyon finom!
Mi is szeretjük 3-4 nap után viszont szétmállik a sajt,ezért én mindig keveset készítek:))
Még nem ettünk pácolt sajtot. Felolvastam apának a receptet, vonogatja a vállát, szerinte ki kéne próbálni!
Noryta , és finom is, nem csak érdekes:)
Aleda finom bizony, és sok mindenre használható:)
trollanyu, én sem kell tartogassam, egyedül is megeszem, három - négy reggel:) Nem is készítettem csak egy kisebb üveggel.
Edó, bizony:)
Jámborné Budai Mónika, a juhsajt igen, szétmállik, ez a mozarella 4 napja az olajban van, de nem mállott szét eddig.
marisz57, ha szeretitek a fűszereket, a bazsalikomot, akkor érdemes kipróbálni.
Ezt friss fűszerekkel én is kipróbálom!:) Jól néz ki!
Ezt mindenképp kpróbálom! Szerintem kakukkfűves változatot is csinálok. Köszi a receptet!:)
HajniZoli, friss fűszerekkel az igazi:)
Bebi,én pedig köszönöm az ötletet, én is kipróbálom kakukkfűvel is:)
Megjegyzés küldése