Gyerekkorom egyik kedvenc eledele, semmi ördöngösség nincs benne, gyorsan asztalra varázsolható, és nagyon - nagyon finom:) Igazándiból házi tésztából a legfinomabb, de nálam az most elmaradt.
Hozzávalók:(1 személyre)
15 dkg penne
4 - 5 evőkanál darált dió
ízlés szerint1 - 2 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A pennét a megszokott módon kifőzöm. Tányérra helyezem, még forrón megszórom darált dióval és kristálycukorral. Isteni, máris megéheztem:)
Nagyon guszta, finom lehet, jól teleszórtad dióval, ahogyan kell. Én még nem csináltam, mivel nem szeretem, de Anyukám sokszor készített diós tésztát....
Én a szeretem-ek táborát gyarapítom :D Sok-sok éve volt egy autó balesetünk, a barátnőm ezt az ételt hozta be a kórházba harmadnapra, mert harapni és rágni nehezemre esett, az arccsontom is sérült. Egyszóval nyeltem, mint kacsa a nokedlit- annyira éhes voltam már és nagyon jól esett, azóta még jobban kedvelem! :)
Hmm, de finom lehetett. De honnan szerezzek diót? Amíg ezen agyalok, addig te lesd meg a blogomat: http://maminyomdokaiban.blogspot.hu/2012/07/dijat-kaptam-liebster-award.html Szeretettel egy díj Neked, tőlem! :)
diós laska....nagyon szeretem. csak ugye ha a zember más véleményen van, akkor nekem sem esik olyan jól :(
Sajnálom, hogy nem kaptad meg még a serpenyőt. Elviekben 15 nap múlva megy csak vissza a feladóhoz. Az a baj, hogy hiába is hívod a futárt, ha nem tudsz küldemény (AWB) számot, szóba se állnak veled. Amúgy hozzám azt hiszem a Chronos curier jött. Tényleg, írj a feladóknak, ha adnak awb számot, akkor magad is ki tudod bogozni a futárral. Szurkolok, hogy megkapjad. Mert tényleg egy jó darab, még ha eleinte jött is, hogy kivágjam a fenébe.
Éva, igen, eredetileg házi tésztával készül, csak én még nem vagyok olyan ügyes:)
Marti Martinelli, bizony, itt nálunk csak laska:)
Illéskrisz, igen, szerintem is a dión a lényeg:)
Katalin, ízlések és pofonok ahogy mondják:)
Erika, na látod, lekvárral még nem kóstóltam, biztos úgy is finom:)
Vicuska, hát igen, ha érzelmi szál is fűz az ételhez, mégjobban esik:)
hankka, igen, Erika is éppen írta, hogy baracklekvárral is finom, itt nálunk nem hallottam még azzal fogyasztani, de én biztos megkóstolom úgy is.
Panna, ahogy mondod, nem mindig van egy egész nap a főzésre:)
Noryta, nem tudom felétek, hol szerezhetnél diót, de biztos lehet venni valahol. Köszönöm szépen a díjat, nálad a megjegyzésben leírtam a többit:)
marisz57, nálunk a tésztaféléket laskának nevezik, nálatom mi az amit laskának neveznek?
teller - cake, bizony, egyszerű és finom:)
4Gyerek, hát igen, amit a pasasok nem szeretnek ritkábban készítjük, én pl a köménymag levest és tökfőzeléket:) Írtam a feladónak, hátha kibogzódik az űgy:) Nagymamámnál voltam falun, s ott nincs térerő, így hivhatott telefonon is a futár, mert nem kapott el.
Emi,hát igen, erdélyieknek laska:)
Kicsim,köszönöm szépen:)) Én is azt szeretném, hogy itthon legyél, s finomakat főzhessek Neked:) De annak is eljön az ideje.Én is büszke vagyok rád, de nagyon:)
Szerintem a penne pasta elmaradhatna, de nagyon szivesen meg enném egy jó házi főtt tésztával. Már nagyon régen nem ettem diós tésztát...amugy gusztának néz ki, csak én nem tudom el képzelni ezt az olasz penne pastát ilyen módon, de jó magyarosan, igen!
21 megjegyzés:
Nagyon szeretem széles metélttel szoktam csinálni. Nagyon guszta!
Na végre látom ezt a szót is, hogy laska :)))) Nekünk laska ugye? Túrós laska, diós laska, laskaleves stb. Én is szeretem.
Apukám kedven tészta étele... Én vastag metélttel szoktam készíteni. De mindegy a forma, itt az íz a lényeg! :o)
Nagyon guszta, finom lehet, jól teleszórtad dióval, ahogyan kell. Én még nem csináltam, mivel nem szeretem, de Anyukám sokszor készített diós tésztát....
Én is imádom, masnis tésztával is nagyon finom:)meg egy kis baracklekvárral :)
Én a szeretem-ek táborát gyarapítom :D Sok-sok éve volt egy autó balesetünk, a barátnőm ezt az ételt hozta be a kórházba harmadnapra, mert harapni és rágni nehezemre esett, az arccsontom is sérült. Egyszóval nyeltem, mint kacsa a nokedlit- annyira éhes voltam már és nagyon jól esett, azóta még jobban kedvelem! :)
Egyszerű, de nagyszerű étel, nagyon finom! Főleg baracklekvárral! :)
Jók is az ilyen egyszerű ételek, főleg a dolgos hétköznapokon :)
Hmm, de finom lehetett. De honnan szerezzek diót? Amíg ezen agyalok, addig te lesd meg a blogomat: http://maminyomdokaiban.blogspot.hu/2012/07/dijat-kaptam-liebster-award.html
Szeretettel egy díj Neked, tőlem! :)
Nálunk mást neveznek laskának, és azt sütni kell, nem főzni. De a nevétől függetlenül biztos finom lehet!
Óhhh, ezer éve nem ettem, pedig hogy szeretem...és tényleg milyen egyszerű! :)
diós laska....nagyon szeretem. csak ugye ha a zember más véleményen van, akkor nekem sem esik olyan jól :(
Sajnálom, hogy nem kaptad meg még a serpenyőt. Elviekben 15 nap múlva megy csak vissza a feladóhoz. Az a baj, hogy hiába is hívod a futárt, ha nem tudsz küldemény (AWB) számot, szóba se állnak veled.
Amúgy hozzám azt hiszem a Chronos curier jött.
Tényleg, írj a feladóknak, ha adnak awb számot, akkor magad is ki tudod bogozni a futárral.
Szurkolok, hogy megkapjad. Mert tényleg egy jó darab, még ha eleinte jött is, hogy kivágjam a fenébe.
Nekem is laska! Diósan mennyei:) Na de a dió...
Biztos finom lehetett! Sajnalom, hogy nem vagyok otthon, hogy eggyutt egyuk ezt a fincsi csemeget:) buszke vagyok rad kicsim!
Éva, igen, eredetileg házi tésztával készül, csak én még nem vagyok olyan ügyes:)
Marti Martinelli, bizony, itt nálunk csak laska:)
Illéskrisz, igen, szerintem is a dión a lényeg:)
Katalin, ízlések és pofonok ahogy mondják:)
Erika, na látod, lekvárral még nem kóstóltam, biztos úgy is finom:)
Vicuska, hát igen, ha érzelmi szál is fűz az ételhez, mégjobban esik:)
hankka, igen, Erika is éppen írta, hogy baracklekvárral is finom, itt nálunk nem hallottam még azzal fogyasztani, de én biztos megkóstolom úgy is.
Panna, ahogy mondod, nem mindig van egy egész nap a főzésre:)
Noryta, nem tudom felétek, hol szerezhetnél diót, de biztos lehet venni valahol. Köszönöm szépen a díjat, nálad a megjegyzésben leírtam a többit:)
marisz57, nálunk a tésztaféléket laskának nevezik, nálatom mi az amit laskának neveznek?
teller - cake, bizony, egyszerű és finom:)
4Gyerek, hát igen, amit a pasasok nem szeretnek ritkábban készítjük, én pl a köménymag levest és tökfőzeléket:)
Írtam a feladónak, hátha kibogzódik az űgy:) Nagymamámnál voltam falun, s ott nincs térerő, így hivhatott telefonon is a futár, mert nem kapott el.
Emi,hát igen, erdélyieknek laska:)
Kicsim,köszönöm szépen:)) Én is azt szeretném, hogy itthon legyél, s finomakat főzhessek Neked:) De annak is eljön az ideje.Én is büszke vagyok rád, de nagyon:)
Jaj de isteni! Nekem is nagy kedvencem! Diós laska... szerintem hamar kicsi, nagy kedvence válik belőle! :)
A drága diós laska:))))..még a nyál is összefutott a számban.Imádtam, a nagyim is gyúrta hozzá a laskát.
Mindegy minek hívják,fincsi!Imádom!
Szerintem a penne pasta elmaradhatna, de nagyon szivesen meg enném egy jó házi főtt tésztával. Már nagyon régen nem ettem diós tésztát...amugy gusztának néz ki, csak én nem tudom el képzelni ezt az olasz penne pastát ilyen módon, de jó magyarosan, igen!
IsaBella,szerintem is sokak kedvence:)
Aleda, hát igen, házi laskával az igazi, de ezzel is megteszi, ha az nincs:)
Mellissina2, köszi, én is:)
Elisabeth,hát igen, házi tésztával az igazi, de sajnos sokszor időhiány, pénzhiány miatt, ilyen megoldás is előkerül:)
Felenk a diós laska
emlékezetem szerint
Gyúrt vagy kelt tésztából
készült, és azt nem
főzték, hanem sütötték!
Ezt a nagymamám
készítette, én
Megjegyzés küldése