2012. július 17., kedd

Diós laska(penne)

Gyerekkorom egyik kedvenc eledele, semmi ördöngösség nincs benne, gyorsan asztalra varázsolható, és nagyon - nagyon finom:) Igazándiból házi tésztából a legfinomabb, de nálam az most elmaradt.



Hozzávalók:(1 személyre)
  • 15 dkg penne
  • 4 - 5 evőkanál darált dió
  • ízlés szerint1 - 2  evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A pennét a megszokott módon kifőzöm. Tányérra helyezem, még forrón megszórom darált dióval és kristálycukorral. Isteni, máris megéheztem:)

21 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szeretem széles metélttel szoktam csinálni. Nagyon guszta!

Marti M írta...

Na végre látom ezt a szót is, hogy laska :)))) Nekünk laska ugye? Túrós laska, diós laska, laskaleves stb. Én is szeretem.

Blogkonyha írta...

Apukám kedven tészta étele... Én vastag metélttel szoktam készíteni. De mindegy a forma, itt az íz a lényeg! :o)

Katalin írta...

Nagyon guszta, finom lehet, jól teleszórtad dióval, ahogyan kell. Én még nem csináltam, mivel nem szeretem, de Anyukám sokszor készített diós tésztát....

Erika írta...

Én is imádom, masnis tésztával is nagyon finom:)meg egy kis baracklekvárral :)

Vicuska írta...

Én a szeretem-ek táborát gyarapítom :D Sok-sok éve volt egy autó balesetünk, a barátnőm ezt az ételt hozta be a kórházba harmadnapra, mert harapni és rágni nehezemre esett, az arccsontom is sérült. Egyszóval nyeltem, mint kacsa a nokedlit- annyira éhes voltam már és nagyon jól esett, azóta még jobban kedvelem! :)

Hankka írta...

Egyszerű, de nagyszerű étel, nagyon finom! Főleg baracklekvárral! :)

Panna írta...

Jók is az ilyen egyszerű ételek, főleg a dolgos hétköznapokon :)

Noryta írta...

Hmm, de finom lehetett. De honnan szerezzek diót? Amíg ezen agyalok, addig te lesd meg a blogomat: http://maminyomdokaiban.blogspot.hu/2012/07/dijat-kaptam-liebster-award.html
Szeretettel egy díj Neked, tőlem! :)

marisz57 írta...

Nálunk mást neveznek laskának, és azt sütni kell, nem főzni. De a nevétől függetlenül biztos finom lehet!

teller-cake írta...

Óhhh, ezer éve nem ettem, pedig hogy szeretem...és tényleg milyen egyszerű! :)

4Gyerek írta...

diós laska....nagyon szeretem. csak ugye ha a zember más véleményen van, akkor nekem sem esik olyan jól :(

Sajnálom, hogy nem kaptad meg még a serpenyőt. Elviekben 15 nap múlva megy csak vissza a feladóhoz. Az a baj, hogy hiába is hívod a futárt, ha nem tudsz küldemény (AWB) számot, szóba se állnak veled.
Amúgy hozzám azt hiszem a Chronos curier jött.
Tényleg, írj a feladóknak, ha adnak awb számot, akkor magad is ki tudod bogozni a futárral.
Szurkolok, hogy megkapjad. Mert tényleg egy jó darab, még ha eleinte jött is, hogy kivágjam a fenébe.

Emi írta...

Nekem is laska! Diósan mennyei:) Na de a dió...

Unknown írta...

Biztos finom lehetett! Sajnalom, hogy nem vagyok otthon, hogy eggyutt egyuk ezt a fincsi csemeget:) buszke vagyok rad kicsim!

Kati írta...

Éva, igen, eredetileg házi tésztával készül, csak én még nem vagyok olyan ügyes:)

Marti Martinelli, bizony, itt nálunk csak laska:)

Illéskrisz, igen, szerintem is a dión a lényeg:)

Katalin, ízlések és pofonok ahogy mondják:)

Erika, na látod, lekvárral még nem kóstóltam, biztos úgy is finom:)

Vicuska, hát igen, ha érzelmi szál is fűz az ételhez, mégjobban esik:)

hankka, igen, Erika is éppen írta, hogy baracklekvárral is finom, itt nálunk nem hallottam még azzal fogyasztani, de én biztos megkóstolom úgy is.

Panna, ahogy mondod, nem mindig van egy egész nap a főzésre:)

Noryta, nem tudom felétek, hol szerezhetnél diót, de biztos lehet venni valahol. Köszönöm szépen a díjat, nálad a megjegyzésben leírtam a többit:)

marisz57, nálunk a tésztaféléket laskának nevezik, nálatom mi az amit laskának neveznek?

teller - cake, bizony, egyszerű és finom:)

4Gyerek, hát igen, amit a pasasok nem szeretnek ritkábban készítjük, én pl a köménymag levest és tökfőzeléket:)
Írtam a feladónak, hátha kibogzódik az űgy:) Nagymamámnál voltam falun, s ott nincs térerő, így hivhatott telefonon is a futár, mert nem kapott el.

Emi,hát igen, erdélyieknek laska:)

Kicsim,köszönöm szépen:)) Én is azt szeretném, hogy itthon legyél, s finomakat főzhessek Neked:) De annak is eljön az ideje.Én is büszke vagyok rád, de nagyon:)

IsaBella írta...

Jaj de isteni! Nekem is nagy kedvencem! Diós laska... szerintem hamar kicsi, nagy kedvence válik belőle! :)

Adél írta...

A drága diós laska:))))..még a nyál is összefutott a számban.Imádtam, a nagyim is gyúrta hozzá a laskát.

mellissina2 írta...

Mindegy minek hívják,fincsi!Imádom!

Elisabeth írta...

Szerintem a penne pasta elmaradhatna, de nagyon szivesen meg enném egy jó házi főtt tésztával. Már nagyon régen nem ettem diós tésztát...amugy gusztának néz ki, csak én nem tudom el képzelni ezt az olasz penne pastát ilyen módon, de jó magyarosan, igen!

Kati írta...

IsaBella,szerintem is sokak kedvence:)

Aleda, hát igen, házi laskával az igazi, de ezzel is megteszi, ha az nincs:)

Mellissina2, köszi, én is:)

Elisabeth,hát igen, házi tésztával az igazi, de sajnos sokszor időhiány, pénzhiány miatt, ilyen megoldás is előkerül:)

Névtelen írta...

Felenk a diós laska
emlékezetem szerint
Gyúrt vagy kelt tésztából
készült, és azt nem
főzték, hanem sütötték!
Ezt a nagymamám
készítette, én