Hozzávalók:(1 személyre)
- 1 kisebb friss cukkini
- 2 közepes krumpli
- 2 cikk fokhagyma
- 1 tojás
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kisebb szál kakukkfű
- só
- bors
- 3 kocka zöldfűszerben pácolt mozarella és egy szál kakukkfű a diszítéshez
- kevés olaj a sütéshez
Acukkinit meghámoztam, és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A krumplit szintén meghámoztam, lereszeltem, összekevertem a cukkinivel, és megsóztam. Pár perc után kinyomkodtam a cukkini és a krumpli levét, hozzátettem az apróra vágott zöldfűszereket, a borsot, a préselt fokhagymát, a tojást, a lisztet, majd fakanállal jól összekevertem. A serpenyőbe kevés olajat forrósítottam, a masszát beletettem, laposra nyomkodtam, s mindkét oldalát pirosra sütöttem. Amikor megfordítottam, rátettem a mozzarellát, amíg a másik oldala is megsült a mozzarella is ráolvadt.
6 megjegyzés:
Jól néz ki, én is szívesen megkóstolgatnám. Tuti szeretném:)
Sok szerencsét a Párodnak a továbbiakban is, remélem szerencsés lesz a talált munka!!!
Nem próbáltam még így vegyesen, hogy cukkini krumplival, de biztoan finom. Nagyon szeretjük az ilyen lepénykéket!
Nagyon jól hangzik, és a látványa is tetszetős!
Jó kis nyári finomság!:)
Nagyon jól hangzik, bár cukkinivel még nem készítettem. Szuper. :)
Én sem sütöttem még vegyesen, vagy csak cukkini, vagy csak krumpli, de biztosan nagyon finom így együtt is! Pláne mozarellával! :)
Emi köszönöm:) Remélem én is hogy jól fog menni a dolog:) Köszi, hogy gondoltál ránk:)
HajniZoli,én nagyon szeretem a krumplit is meg a cukkinit is, és együtt nagyon finomak:)
Bebi, igen, nekem is nagyon tetszett a formája is, meg a zöldfűszerek úgy feldobják:)
Petra, igyekszem minnél többféle képpen kipróbálni a cukkinit, nekem is első próbálkozás volt ez:)
hankka, jó hogy mondod, kipróbálom most már én is külön - külön:)
Megjegyzés küldése