Hozzávalók:(5 személyre)
- kb. 30 - 40 dkg kövéresebb disznóhús
- 5 - 6 közepes sárgarépa
- 3 kisebb krumpli
- 1 maréknyi fagyasztott zöldborsó
- 1 maréknyi fagyasztott zöldpaszuly
- 1 maréknyi fagyasztott tejespaszuly(fejcsenpaszuly)
- 1 kisebb friss cukkini
- fejenként 2 db fűrjtojás
- 1 hagyma
- só
- szemesbors
- lestyán
- zellerzöld
- petrezselyemzöld
- lestyánecet
A disznóhúst egészben főni tettem, amikor felfőtt a habját leszedtem, sóztam, teatojásban hozzáadtam a szemesborsot és a zellerzöldet, lestyánt valamint a hagymát(amit később megfőve ki is vettem a levesből) .
Amikor a hús nagyjából megpuhult kivettem és kockákra vágtam, hozzáadtam a sárgarépát, a borsót, a zöldpaszulyt, a tejespaszulyt. Amikor mindezek megpuhultak hozzáadtam a krumplit és a cukkinit, kicsivel később pedig egyenként beletörtem a fűrjtojásokat, és nem kavargattam többé a levest amíg megfőttek, hogy egyben maradjanak. Amikor a tojások és a krumpli is megfőtt lestyánecettel savanyítottam, és megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel.
14 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, mennyi finomság került bele! :) Tényleg érdekes benne a fürjtojás, de biztosan nagyon finom volt így együtt! :)
Nagyon jól néz ki ez a leves, és biztosan nagyon finom is volt, mert csupa finomság van benne!
Biztos nagyon fini!:)
Na ilyen az a leves, amilyeneket enni akarok majd otthon!:) Mindent bele csorbákat:))
Nem hallottam még erről a levesről, de biztos ízlene. Férjem imádja a fürjtojást, de még sosem volt alkalmam venni...
Nagyon guszta!!! Szeretem az ilyen leveseket. Fürjtojást még nem ettem, pedig a szomszéd utcában még árulnak is. Lehet venni kéne pár darabot.:)
Te és a Katalin, nagyon értesztek az Erdélyi finomságokra. Guszta, és finom ez a leves, és a tál is nagyon szép! Imádom az ilyen eredeti ételeket!
Katikám, nagyon finomat készítettél!:)
Nagyon jól néz ki a levesed, én is szoktam készíteni csorbát, de cukkinivel még nem etettem :) finom lehet így is. És fürjtojást sem ettem még :(
Látszik a fotón, hogy ízletes levest készítettél, hisz minden finomság belekerült. Nálunk a leves kihagyhatatlan...
Ezt a csorba levest ki kell próbálnom. Ez majdnem olyan, mint nálunk a ragu. Én lili tojást ettem eddig, az ízlett.
Milyen érdekes, hogy egészben főtt a disznóhús és utána vágtad föl. Mindig tanul az ember lánya, főleg Tőled. :) xxx
Nyámi :)
Hankka, köszi, egy szakácskönyvben láttam fácán levest fűrjtojással, gondoltam ezt sem ronthatja el:)
Mária, igen, hamar el is fogyott:)
Bebi, igen:)
Emi, eljön annak is az ideje:)
Erika, a csorba nálunk hagyományos balkáni leves, mi a románoktól vettük át, de nagyon finom:)
Gizi, köszi:) Én most ingyen kaptam a fűrtojást, egy ismerőstől, aki foglalkozik vele:)
Elisabeth, köszönöm, a Katalin nevében is:) Ebbe nőttem én bele, ezt tanultam édesanyámtól, nagymamámtól:)
Roza, köszi, igyekszem:)
Katalin, eddig én sem tettem bele cukkinit, de most volt itthon, hát beletettem, csak jóbb lett tőle rosszabb nem:)
Juci, hát leves nélkül nekem kikészülne a gyomrom. Leves az mindig van nálunk is:)
Csipike, csorbának mondanak mindenféle levest itt nálunk a románok, ami valamilyen módon savanyítva van. Többféle csorba is van, mindenik finom.
Noryta, azért jó egészben beletenni, mert akkor nem lesz húsfoncsikás/darabos a leves:)
Panna, köszi:)
Megjegyzés küldése