Hozzávalók:
a gyümölcshöz
- 60 dkg bármilyen gyümölcs darabolva
- 4 evőkanál cukor(nálam 5 lett)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor(én pudingport használtam)
- 25 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1, 5 dl tejszín vagy natúr joghurt
- pici só
- kevés cukor a tetejére
Egy pitesütőt kivajaztam. Beleszórtam a még fagyos málnát és ribizlit. Babette szerint természetesen friss gyümölccsel is készülhet.
A gyümölcsöt megszórtam a cukrok és a pudingpor keverékével. A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót összekevertem, a tojást elkevertem a joghurttal. Utána a vajat a lisztes keverékbe morzsoltam, eldolgoztam. Ezután a száraz és a joghurtos részt összekevertem, összedolgoztam. Ahogy Babette is mondta, egy lágy ragacsos masszát kaptam. Lisztes kézzel kis gombócokat formáltam és rátettem a gyümölcsre. Nem baj ,ha nem teríti be teljesen, mert sülés közben összenőnek. A tetejét megszórtam cukorral(amit majdnem elfelejtettem:) ), és 20-25 percre előmelegített sütőbe tettem. Amikor láttam, hogy a gyümölcs sziruposan rotyog, a teteje pedig ropogós barnára sült kivettem a sütőből. Langyosan is, hidegen is nagyon - nagyon finom volt. Köszönet Bebette-nek, hogy megismerhettem egy újabb finom süteményt.
A gyümölcsöt megszórtam a cukrok és a pudingpor keverékével. A tésztához a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót összekevertem, a tojást elkevertem a joghurttal. Utána a vajat a lisztes keverékbe morzsoltam, eldolgoztam. Ezután a száraz és a joghurtos részt összekevertem, összedolgoztam. Ahogy Babette is mondta, egy lágy ragacsos masszát kaptam. Lisztes kézzel kis gombócokat formáltam és rátettem a gyümölcsre. Nem baj ,ha nem teríti be teljesen, mert sülés közben összenőnek. A tetejét megszórtam cukorral(amit majdnem elfelejtettem:) ), és 20-25 percre előmelegített sütőbe tettem. Amikor láttam, hogy a gyümölcs sziruposan rotyog, a teteje pedig ropogós barnára sült kivettem a sütőből. Langyosan is, hidegen is nagyon - nagyon finom volt. Köszönet Bebette-nek, hogy megismerhettem egy újabb finom süteményt.
16 megjegyzés:
Nagyon jól sikerült a cobbler:) Nálunk igen népszerű édesség, és lehet variálni a gyümölcsöket:)
Eddig nem ismertem ezt a fajta süteményt, de nagyon érdekesen hangzik!
Nagyon gusztusos lett! Még nem sütöttem, de a minap én is láttam a paprika tv-ben, csorgott a nyálam... :)))
Ez nagyon érdekes süti, holnapra kipróbálom!
Nagyon guszta!! Szeretem a cobblert, és már jó régen sütöttem, most szívesen megkóstolnám itt Nálad.:)
Ez isteni. Egy egyik kedvenc gyümölcs párosom :)
Vaóó szép, és finom is :-)))
De csábító így tavasz elején ez a sok gyümölcs!Van még a fagyasztóban málnám és szedrem,azokkal el is fogom készíteni!
cobbler jó ötlet, szeretem. van itthon ribizlizselé, meg fagyasztott málna!
Kati, én majd idejárok nézegetni:)) Elkészíteném, de akkor nem tudnék ellenállni a kísértésnek:)
Nagyon örülök, hogy ízlett! Havonta egyszer én is megsütöm. Nagyon szeretjük...
Kipróbáltam málnával és szederrel,ma ebéd után ez volt a desszertünk!Isteni finom lett!Ajánlom mindenkinek és köszönöm a receptet!
trollanyu, én csak most találkoztam vele Babette-nél, és nagyon megtetszett:)
Angi Angéla, eddig én sem, de ezután biztos gyakrabban készítem:)
Csilla, próbáld ki, egyszerű és finom:)
Patrícia, remélem ízlett, majd írj róla:)
Gizi, gondoltam, hogy te már ismered, nagyon finom:)
Vikvi, akkor próbáld ki:)
Ibcsi, köszi, és jól ki tudom hasznélni vele a piteformám:)
Borga, én is fagyasztottal készítettem:) Közben látom el is készítetted, örvendek, hogy tetszett, köszönjük mindketten Babette-nek:)
Nyárikonyha, Isten hozott a blogomon, meglátod finom lesz:)
Roza, oké, te nagyon erős vagy:) Casodálom a kitartásodat, bár néhány hónapja én is diétázom, de nem olyan drasztikusan mint te, pár kg-ot azért sikerült leadnom:)
Babette, köszi mégegyszer:)
Finomat készítettél a vendégeidnek ;)
Finomság ezekkel a gyümölcsökkel!!!
Panna, Vicuska, köszönöm, próbálkozom:)
Megjegyzés küldése