Hozzávalók két személy számára:
- két szelet kicsontozott csirkehús, nálam felső comb
- 4 szelet paprikás párizsi
- 4 db. hosszúkásra vágott juhsajt csík
- fél dl natúr joghurt
- 1 kávéskanál tormakrém
- késhegynyi Erős Pista paprikakrém
- só
- bors
- 5 evőkanál liszt
- 2 tojás
- szezámmag
- olaj a sütéshez
- vegyes zöldségek:mexikói keverék, főtt szemespaszuly, zöldpaszuly egy - egy marékkal
- 1 hagyma
- kis darab vaj
A csirkehúst kipotyoltam, sóztam, borsoztam. A joghurtból, a tormakrémből, a paprikakrémből jól összekavarva pácot készítettem, a hússzeleteket bekentem vele, és lefóliázva néhány órára a hűtőbe tettem.
Elkészítéskor a húsokat kivettem a pácból, rájuk terítettem 2 - 2 szelet paprikás párizsit, és a keskenyebbik felére rátettem keresztben a sajtcsíkokat, majd így felgöngyöltem, 3 fogpiszkálóval megtűztem, hogy ne essen szét. A felgöngyölt húsokat lisztbe mártottam, majd a sóval, borssal felvert tojásba, végül a szezámmagba, és bő, forró olajban kisütöttem.
A hagymát kevés olvasztott vajban üvegesre dinszteltem, hozzáadtam a zöldségeket, egy kisebb darab vajat, sóztam, fél dl vizet öntöttem alája, és megpároltam.
Nagyon finom lett, a hús enyhén csípős, és érzett rajta a torma íze, a párolt zöldségek tökéletesen kiegészítették.
8 megjegyzés:
Nagyon tetszik!! Imádom a göngyölt húsokat!
Nekem jöhet ebédre:)
Szívesen belakmároznám:-),nagyon szeretem én is az ilyenfajta ételeket!
Ez nagyon jól néz ki!!! Szezámmagos bundában, göngyölt hús! Két kedvencem egy recepten belül :)
Mária, családi tűzhely, Ditta, Titi köszönöm a jó szavakat.
még sosem csináltam göngyölt húst, megpróbálom!
Fincsi, mutatós!
m.k. gondolom azóta ki is próbáltad.:)
Vicuska, örvendek, hogy látogatod a blogomat, és hogy a régebbi receptjeimet is megnézed. Így nekem is eszembe jutott, hogy nagyon rég nem készítettem göngyölt húst.:)
Megjegyzés küldése