Az ibolyát portól és vegyszerektől mentes helyről szedtem. Ezen kívül arra is kell vigyázni, hogy a virágpor egyeseknél allergiát is okozhat.
Hozzávalók:
- egy csokor ibolya
- 1 tojás fehérje
- kevés porcukor
Az ibolyákat a száruknál megfogva egy libatoll segítségével megkentem az enyhén fellazított tojásfehérjével, majd porcukorba forgattam. Az így előkészített ibolyákat egy tepsibe tettem, és a sütőben legalsó fokozaton, nyitott ajtónál szárítottam kb. másfél órát.
Nem lett tökéletes, legalábbis én nem így képzeltem el. Az ibolyáim egyrésze odaragadt a tepsi aljához (lehet túl sok volt rajta a tojás fehérje), így nem tudtam szépen egészben kiszedni mindet. Viszont az az előnye volt, hogy ami összetörött azt megkóstoltam. Eddig még sosem ettem ibolyát, de elmondhatom, hogy így kandírozva nagyon-nagyon finom, van egy különleges zamata. Csak ajánlani tudom annak aki szeret ilyesmivel pepecselni, mert megéri.
4 megjegyzés:
Olyan csodálatos dolog virágokat kandírozni. Jó pepecs meló, de megéri. Nagyon ügyes vagy!
Nagyon szép lett. Már kíváncsian várom mihez használod fel ezt a sok ibolyát!
Szép, de mi lesz a sorsuk? Kóstoltad? Finom? Nem olvasom sehol, h véleményt írtál volna ezzel kapcsolatban... Pedig érdekel(ne)!
Tücsök Bogár, már az ibolya leszedése is egy kellemes tavaszi séta alatt történt, és tényleg olyan jól esett elpepecselni vele, ha nem is lettek tökéletesek, de a következő jobb lesz. Már alig várom az orgonát.
Panna, amint írtam vannak már ötleteim, találtam néhány finom virágos receptet.Valószínű diszíteni is fogok vele.
Kata, köszi, hát már vannak ötleteim a felhasználásával kapcsolatban, a kandírozott ibolyát megkóstoltam, ami összetörött közülük azt megettem, nagyon finom, van egy jellegzetes zamata, nem hiába volt Sisinek a kedvenc csemegéje a kandírozott ibolya.Ezeket valószínű ehető diszítésként fogom felhasználni.
Megjegyzés küldése