Elérkezett a 42. VKF - re készült ételek közzétételének ideje is, én ezzel a levessel szeretnék részt venni, mivel Strawberry a 42. VKF háziasszonya színpompás ételeket kért tőlünk. Lehet nem éppen vibrálóak a csorbám színei, de azt hiszem a csorbánál színpompásabb leves nincsen, mivel többféle színű zöldség kerül bele.
Hozzávalók:
- fél kg csontos disznóhús
- 4 - 5 közepes sárgarépa
- 2 - 3 közepes petrezselyem
- 1 kisebb zeller
- fél fej friss káposzta
- fél doboz zöldborsó
- fél doboz szemesbab
- 3 krumpli
- 1 dl paradicsomlé
- 1 hagyma
- só
- bors
- 2 evőkanál olaj
- fél kávéskanál citromsó
- 1 szál lestyánzöld
A disznóhúst kb. 3 l hideg vízben, sóval főni tettem. Amikor felfőtt a habját leszedtem, és lassú tüzön puhulni hagytam. Amíg a hús főtt, meghámoztam a zöldséget(hagyma, sárgarépa, petrezselyem, krumpli), megmostam, és a káposztával együtt kisebb kockákra vágtam. Amikor a hús megpuhult kivettem a levéből, és hideg vízbe tettem, hogy meg ne barnuljon. A felkockázott zöldséget beletettem a húslébe, megsóztam, borsoztam, és puhára főztem. Amikor a zöldség is megpuhult a húst leszedtem a csontról, szintén kockákra vágtam(amennyire lehetett), és visszaraktam a levesbe, ugyanakkor hozzáadtam a krumplit, a borsót és a szemesbabot, ezekkel csak éppen még egy kicsit összefőztem, hogy ne máljanak szét. A paradicsomlevet az olajon egy kicsit megpirítottam, és szintén a leveshez adtam, mert szép színt ad neki. Végül citromsóval savanyítottam, és a tetejére apróra vágott lestyánt szórtam.
A kockára vágott zöldség |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése