Én eddig nem is tudtam, hogy néz ki ez a gombafajta, de nagyon szép, olyan mint egy kagylóvirág. Aki szeretne többet megtudni róla utánaolvashat itt , én is ezt tettem.
A csorbához vásárolt borsóból megmaradt egy fél dobozzal, ebből készült a borsófőzelék, és ez lett a nagyszombati második fogás.
Hozzávalók:
- fél kg laskagomba
- ahány gomba annyi szelet kemény sajt
- 3 tojás
- kevés liszt a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
- só
- bors
- fél doboz zöldborsó
- 1 hagyma
- 1 evőkanál liszt
- csipetnyi őrölt pirospaprika
- só
- bors
- 2 - 3 szál petrezselyemzöld
- 1 - 2 dl tej
- fél dl natúr joghurt
- fél dl tejföl
A gombavirágokat szétszedtem, szárukat levágtam, megmostam, lecsepegtettem, sóztam borsoztam. A tojásokat sóval borssal felvertem. Minden gombaszeletre tettem egy vékony szelet sajtot, lisztbe, majd a tojásba forgattam, és aranysárgára sütöttem.
A főzelákhez az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztottam, pici pirospaprikát szórtam rá, hozzáadtam a borsót, átforgattam benne. Majd a borsóra szórtam a lisztet, felöntöttem a tejjel, hozzákavartam a tejfölt és a joghurtot, sóztam, borsoztam, és folytonosan kavargatva addig főztem, amíg besűrűsödött. Ekkor beleszórtam az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése