Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 tojás
- kis só
- diónyi élesztő
- kis tej, kb. 2 dl (amennyit felvesz)
- 1 tojás a kenéshez
- napraforgómag, szezámmag a szóráshoz
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg darált sonka
- 4 dkg darált szalonna
- bors
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A tészta anyagait annyi tejjel gyúrtam össze, hogy jól nyújtható lett. Három részre osztottam, és amíg a tölteléket készítettem, pihenni hagytam, majd háromféle sós süteményt készítettem belőle.
Az egyik részből sonkás kiflit készítettem. A tésztát késfok vastagságúra nyújtottam, négyzetekre vágtam, és megtöltöttem a szalonnából, tejfölből, sonkából, pici sóból készített sonkakrémmel, (a krémhez az összetevőket összeturmixoltam, krémesre), felcsavartam, tojással megkentem, és megsütöttem.
A második részből sajtos félholdakat készítettem. A tésztát (kb.) fél cm vastagra nyújtottam, reszelt sajtot hintettem rá vékony rétegben, a sajtot a nyújtófával kissé belenyomkodtam a tésztába, kettéhajtottam a lapot, és tésztakiszúróval félhold alakú darabokra vágtam. Tojással megkentem, a tetejére is sajtot szórtam, és világosra sütöttem. Egyrészére sajt helyett szezámmagot szórtam.
A harmadik részből, napraforgómagos sós rudakat sütöttem, a tésztát kinyújtottam fél cm vastagságúra, derelyevágóval csíkokra vágtam, megkentem tojással, megszórtam napraforgómaggal, és megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése