Hozzávalók 28 cm-es formához:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1,5 dkg élesztő
- 1,8 dl langyos víz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 9 szem olívabogyó
- 2 kicsontozott csirke felsőcomb kockákra vágva
- 20 dkg füstölt (székely) szalámi
- 20 dkg sajt
- 1 hagyma
- 3 tojás (nálam plusz még 2 maradék tojásfehérje)
- 2 evőkanál olaj
- 5-6 hámozott paradicsom, nálam fagyasztott
- 1 kisebb doboz kukorica
- 2 evőkanál tejföl
- csipetnyi szárított oregánó
- 1 kisebb elmorzsolt friss bazsalikomlevél
- só
- bors
A langyos vízben a cukorral az élesztőt felfuttattam, majd hozzáadtam az olívaolajat. A tésztagyúró deszkára kimértem a lisztet, hozzáadtam a sót, közepébe egy krátert készítettem, ebbe beleöntöttem az élesztőt. Jól összegyúrtam. Ezután a tészta egyharmad részét levágtam, külön ismét átgyúrtam, majd így tettem a nagyobbik részével is. A tésztát egy órát konyharuha alatt kelesztettem, amíg duplájára nőtt.
Közben elkészítettem a tölteléket. Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteltem, hozzáadtam a kockára vágott csirkehúst, és kevés vizet töltve alája megpuhítottam. amikor a hús megfőtt, hozzáadtam a paradicsomot, a fűszereket, és folyamatosan kavargatva, addig főztem amíg besűrűsödött, ekkor hozzákavartam a tejfölt.
A formát kiolajaztam. Amikor a tészta megkelt, a nagyobbik részt akkora kerek lappá nyújtottam, hogy a formát kibélelje, és a széle túllógjon a peremén. A tésztát belehelyeztem a formába, és megtöltöttem a töltelékkel: a szósz felét öntöttem legalul, rászórtam a kukorica felét, erre ráhelyeztem a szalámi egyrészét, és megszórtam a lereszelt sajt felével. Ezután következett a többi szósz, ismét kukorica és szalámi, a megmaradt sajt, és az egésznek a tetejére ráütöttem a három tojást.
A kisebbik darab tésztát akkorára nyújtottam, hogy a formát pont lefödje, befödtem vele a tölteléket, és ráhajtottam a lelógó tésztaszéleket. Olívabogyóval díszítettem.
20 percig ismét pihentettem. Előmelegített sütőben 50 perc alatt sült meg. Ezután 20 percet kellett volna még pihentetnem, de ez nem sikerült, mert az öcsémnek sietnie kellett valahová, és nem várhatott 20 percet, így hamar megvágtuk, hogy megkóstolhassa.
Annyira finom volt, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. :)
9 megjegyzés:
nagyon finom lehet!
Nagyon tetszik a pizzatortád! Ötletes! Szeretnélek egy játékra meghívni, nézz be hozzám!
Én pont így szeretem, vékony tésztával :)
Hát Mónika beelőzött, de azért én is meghívlak :)
http://ilikekonyha.blogspot.com/2011/04/husveti-ajanlo.html
Hát ez nagyon jó lehet!
Nagyon finom lehet.Én is elkészítem,mert pizzaimádó a családom.
Na, ezt -több mint biztos - ki fogom próbálni!Isteni lehet! Köszönöm!
Azt elhiszem, hogy mind a tíz ujjatokat megnyaltátok! Nagyon fincsi lehetett!!
Vao... Épp valamelyik nap láttam a tv-ben, hogy amerikában mennyire odavannak ezért, a Fald fel Amerikát műsorban mutatták be, aszem vastag pizza néven futott.. nagyon guszta!!!
A langyos vízben a cukorral az élesztőt felfuttattam, majd hozzáadtam az olívaolajat. A tésztagyúró deszkára kimértem a lisztet, hozzáadtam a sót, közepébe egy krátert készítettem, ebbe beleöntöttem az élesztőt. pure cotton double bedsheet online shopping
100 pure cotton sheets
Megjegyzés küldése