A hétvégén ki is próbáltam a formákat, és az eredményt kóstolva még sokszor fogom használni őket.
A tökéletes receptet Gizitől lestem el, követtem is utasításait, csak az én szuflém más ízesítéssel készült. Gizi nagyon szépen köszönöm a receptet.
Hozzávalók 4 formához:
- 10 dkg csokoládé, nálam feketeribizlis Boci csokoládé
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 1 evőkanál cukor vagy porcukor, nálam ibolyás cukor
- 1 evőkanál kakaó
- fél evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- a forma kikenéséhez vaj és cukor
Egy tálba beletördeltem a csokit, hozzáadtam a vajat, gőz fölött felolvasztottam, és simára kevertem.
Ezután hozzáadtam a többi hozzávalót, és külön - külön mindenikkel simára kavartam, utoljára kavartam bele a két tojás sárgáját.
A tojások fehérjét pici sóval keményre felvertem (amíg megáll a villán), és ezt is óvatosan a masszához kevertem.
A formákat kivajaztam, és megszórtam cukorral, majd félig töltöttem őket a masszával. Előmelegített sütőben magas hőfokon 8 perc alatt megsült (Gizi tanácsára csak addig hagytam amíg a teteje kezdett megrepedezni), belül pedig lágy, folyós maradt. Isteni lett, de fogyózóknak nem ajánlom, mert tömény csoki.
10 megjegyzés:
Jöttem megnézni a szuflédat. Valószínű az enyém nagyobb adag, azért jött föl jobban, mert többet tettem a formákba.
Marosvásárhely? Régi jó barátaim laknak ott:)
Nagyon jól néz ki!Én még soha nem készítettem,de nagyon tetszik.
Nagyon guszta!!! Ibolyás cukor!!! Az biztosan isteni finom lehet. Örülök hogy az én receptemet készítetted el, és nagyon köszönöm!!! A formáid biztosan nagyobbak és azért nem nőttek ki belőle a szuflék, de az íz a lényeg nem pedig hogy mekkora lesz.(szerintem):)
Még én sem készítettem soha, szuflé formám sincs....
ezek gyönyörűek lettek, főleg a 2. képen tetszik, ahol látszik, hogy van benne még olvadt csokirész is. Mihelyt lesz formám, jövök a receptért!
Gondaanyu, köszi a látogatást, pontosabban Marosvásárhely mellett Nyárádszeredában lakom.
Ditta, koszi.
Gizi, köszi mégegyszer a receptet, Isten hozott nálam.
Mónika, köszi.
Nagyon guszták! Én sem csináltam még sosem szuflét. Vajon muffintepsiben el lehet készíteni? Biztos, csak akkor már nem úgy hívják :)
Titi, szerintem abban is el lehet készíteni, esetleg arra kell vigyázni, hogy hamarabb kiszárad, mert a muffin-sütő fala vékonyabb, gondolom én legalábbis. A szuflé úgy finom, hogy a közepe még folyékony , olvadt legyen.
Amilyen szépek a formák, annyira lehet nélkülük is. Kisebb tál, csésze, pohár, stb, fő, hogy tűzálló legyen. Vagy kisebb lábas. Én évekig tűzálló poharat és csészét használtam, volt olyan jó,. mint formában.
Hogy én ezt eddig nem vettem észre? Én is már régóta sóvárgok a szuflé után, de ahogy Te is írtad a formákhoz nem olyan egyszerű hozzájutni. Így csak csorog a nyálam.
Valóban formákhoz nem nagyon lehet hozzájutni.Ha véletlenül valahol mégis lehet kapni,és mire odaérek,mér elfogyott,nyilván aki teheti,azonnal megy és veszi.Barátkozom a gondolattal,szuflé ügyben.
Megjegyzés küldése