Hozzávalók:
- 1 egész nyúl
- pár szelet szalonna
- krumpli
- sárgarépa
- só
- bors
- kevés olaj
A nyúlat alaposan megmostam, lecsepegtettem. A krumplit meghámoztam, hasábokra szeleteltem, egy mélyebb tepsibe rendeztem, picit megsóztam, olajoztam. A krumpli közé néhány szál sárgarépát is tettem. Erre ráfektettem a nyúlat, kívül-belül megsóztam, borsoztam, megtűzdeltem a szalonnaszeletekkel. A szalonnákat fogpiszkálóval megtűztem, hogy ne csusszanak le, hogy ne legyen száraz a hús. A tepsit alufóliával lefödtem. 1 óra alatt megpuhult, utána kifödtem és mindkét felét pirosra sütöttem. Nagyon puha, omlós maradt belül a húsa, nem száradt ki. Percek alatt elfogyott.:)
9 megjegyzés:
finom a nyuszi! :) én még csak nyúlpörköltet ettem :) -E.
Régebb tartottunk mi is nyúlat, akkor ettem én is pörköltet, azóta nem. De tényleg nagyon finom, és egy kis változatosságot hoz az étrendbe, hisz nem mindennap eszünk ilyen húst.
Mi is pontosan így készítjük. Ez a legkedvesebb fogásunk a nyúlból.
Ennék belőle, guszta!
De jó hogy rátaláltam a nyuszkódra. Nekem is a fagyasztóban lapul egy kisebb fajta egész nyúl. Csak legyen már igy kicsit hűvösebb, akkor irány vele a sütőbe.
isteni a sült nyúl másodjára készítem el jó ez a recept.
szabi
Hogy én ezekre miért nem válaszoltam korábban, nem tudom:)
Panna, én is nagyon szeretem így:)
Ottis, köszi:)
Viki, gondolom eddig már elkészítetted:)
Szabi, örvendek, hogy megtetszett a recept és elkészítetted. Ez a legnagyobb elismerés nekem, ha visszajelzét kapok, hogy tetszettek a receptjeim.
Isten hozott a blogomon, gyere máskor is:)
Holnap elkèszítem, jó ötlet a szalonna tüzdelèse! ;)
Megjegyzés küldése