2016. november 30., szerda

Húsgombóc paradicsomszószban spagettivel

Szeretjük az olasz, olaszos konyhát, a tésztát, ezt a receptet igazából Gordon Ramsaytől kívántuk meg, nagyon finom lett :)


Hozzávalók (4 személy részére): A húsgombóchoz: 60 dkg darált hús (disznó és marha vegyesen), 1 tojás, 5 dkg parmezán sajt,1 fej fokhagyma, 6 mag nélküli fekete olajbogyó, só, bors, szárított bazsalikom és oregánó, őrölt chili. A szószhoz: kevés olaj, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, kb 1 liter házi paradicsomlé, só, bors, szárított bazsalikom és oregánó, chili, 1 maréknyi mag nélküli fekete olajbogyó. Kb 40 dkg spagetti. Olaj a húsgombócok sütéséhez.
Elkészítése: A finomra aprítot hagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, 1 - 2 percig együtt dinszteljük, megszórjuk a liszttel, felöntjük a paradicsomlével, fűszerezzük, alacsony lángon bugyogtatjuk, míg besűrűsödik, ekkor hozzáadjuk a karikára vágott olajbogyót, 4 - 5 percig együt főzzük.
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a lereszelt sajtot, az áttört fokhagymát, az apróra vágott olajbogyót, fűszerezzük, alaposan összedolgozzuk, diónyi gombócokat formálunk, forró olajban kisütjük. A kisült húsgombócokat a peradicsomszószba forgatjuk, együtt felforraljuk.
A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük.

Nincsenek megjegyzések: