2013. október 15., kedd

Pereszkepörkölt

Ez a finom pörkölt, már lefagyasztott pereszkéből készült, de természetesen friss pereszkéből is készíthető. Nagyon finom:)


Hozzávalók (4 - 5 személyre): 50 dkg lepárolt, lefagyasztott pereszke, 3 - 4 hagyma, 2 paprika, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A lefagyasztott pereszkét szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, a felforrósított olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, a pereszkét, sózzuk, borsozzuk, 10 - 15 percig együtt dinszteljük, míg a paprika is megpuhul, és szaftja lesz a pörköltnek.

A pereszkék még frissen:



12 megjegyzés:

Katalin írta...

De finom lehetett! Még ilyen gombát sem ettem :)

martinelli írta...

Ezt én is megenném, szívesen, mert szeretem! :)

Nea írta...

Még sosem ettem pereszkét, de szívesen megkóstolnám. Irtó guszta!

Elisabeth Foodandthrift írta...

Kati, nálunk állandóan kapható...nem is tudtam hogy mi a neve magyarul ennek a különleges gombának, de még angolul sem tudom..ha, ha! Csak azt tudom hogy nagyon finom, és pörköltnek még véletlenül sem gondoltam rá. Köszi az ötletet, és finom receptet. Puszi

Kati írta...

Katalin, nálunk elég gyakori tavaszon és őszön is, nagyon finom. Köszi:)

martinelli, igaz milyen finom? Köszi:)

Nea, hátha egyszer meg tudod kóstólni:) Köszi:)

Elisabeth, nem tudom, hogy a termesztett változatnak mi a neve, nálunk nem nagyon láttam üzletekben. De ez a mezőn termő változata nagyon finom:) Köszi:)

Hankka írta...

Nagyon-nagyon guszta, annyira nagyon nem szeretem a gombát, de ez a pörkölt nagyon finom lehet! :)))

HajniZoli írta...

Én szeretem a gombát, a pereszkét is csak jussak hozzá:-) Gusztán mutat a tányérodon!

Lilla Seffer írta...

Megint megkívántam a gombát :) Szuper!

Roza írta...

Kati, én nagyon szeretem a gombát, minden változatában, úgyhogy én nagyon szívesen megkóstolnám:)
A guszta tálalásról már nem is beszélve!:)

Illéskrisz Konyhája írta...

Nem ettem még pereszkét. Biztos finom gombaféle... Amúgy én nagyon szeretem a gombát. Hasonlít a laskagombához?

sedith írta...

Én sem ettem még pereszkét, és igazából semmi különleges gombát nem szoktam enni, mert nem igazán járunk szedni. (Múltkor, hecsedliszedés közben találtunk néhány őzlábgombát, na azt nem hagytuk ott! :D )De képzeld, éppen ma készülünk a barátainkkal gombászni menni, ők már többször voltak, és meghozták a kedvünket hozzá. Főleg pereszkét gyűjtöttek ők is, de inkább lilát, kevés szürkét találtak.

Krisztián írta...

Sziasztok! Én is épp ma szedtem végre! Felénk (zala) Szentgyörgy gombának is hívják, mert általában ilyenkor /24.-e György nap/ szokott először teremni. Isteni finom! :)