Elkészítési idő: Összesen kb. 40 perc, plussz a pihentetési idők.
Hozzávalók (2 személy részére): A focacciahoz: 30 dkg kenyérliszt, kb. 2 dl langyos víz, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál tej, 1, 5 teáskanál só, 7 g szárított élesztő, 3 - 4 evőkanál olívaolaj, tengeri só.
A feltéthez: 10 szelet vékonyra szelt olasz szalámi, 6 szelet vékonyra szelt sonka, 5 - 6 szelet sajt ( nálam most holland edami sajt volt), 2 piros sült paprika kicsumázva, 4 saláta levél, 4 - 5 evőkanál házi bazsalikom pesto.
Elkészítése: A langyos vízben elkeverjük a cukrot, a tejet, majd hozzáadjuk az élesztőt, 1 teáskanál lisztet, 8 - 10 perc alatt felfuttatjuk, hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, összekavarjuk majd ruganyos tésztává gyúrjuk, de nem kell dagasztani. Egy tálat kikenünk 2 evőkanál olívaolajjal, a tésztát beleforgatjuk, konyhapulton hagyjuk duplájára kelni, majd műanyag fóliával lefödve min. 12 órát, de akár 3 napot is a hűtőben érleljük. Sütés előtt a tésztát a maradék olívaolajjal kikent kisebb méretű tepsibe nyomogatjuk, hőmérséklettől függően 2 - 5 órát pihentetjük, amíg szép hólyagos lesz, majd megszórjuk a tengeri sóval, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor teljesen kihűlt, vízszintesen kettőbe vágjuk, mindkét szeletet megkenjük a pestoval, az alsó szeletre rétegezzük a salátát, sült paprikát, a sonkát, szalámit, sajtot, majd a másik szelettel befödjük, hosszában kettőbe vágva tálaljuk.
Megjegyzés: Házi pesto recept a blogomon : Bazsalikom pesto
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése