Nemrég vettem észre, hogy még nem is szerepel zöldborsó főzelék a blogomon, pedig nagyon szeretjük, s sokszor készítek. Nagyon egyszerű recept, ahogy édesanyámtól tanultam. Ez egy családi recept, már csak ezért is szerepelnie kell a blogon.
Hozzávalók( 4 személy részére): 50 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó, 1 kisebb hagyma, só, bors, pirospaprika, 3 evőkanál liszt, 5 dl tej, 3 evőkanál tejföl, kis csokor friss petrezselyemzöld, 4 evőkanál olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, felöntjük annyi vízzel ami épp csak ellepi, fedő alatt puhára pároljuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, folyamatosan kavargatva besűrítjük, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, végül elkavarjuk benne a tejfölt és megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.
Megjegyzés: Tükörtojással, kolbásszal, kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése